≫ 

NE DAJTE NIKO DA VAS PREVARI: Evo koliko dugo morate da čuvate plaćene račune!

U "Telekomu", u VIP-u, Telenor-u, i Elektrodistribuciji Beograd kažu da račune treba čuvati, u elektronskoj ili pisanoj formi (u zavisnosti od toga kako su plaćeni) najmanje 12 meseci. U preduzeću "Infostan" su rekli da je njihove račune najbolje imati tri godine

  • 2

To što ste godinama čuvali račune ispostavilo se da uopšte nije loše, jer čak i u informatičkoj eri, dobro je imati ih uza sebe kako biste dokazali da su plaćeni. U preduzećima iz četiri najveća srpska grada, kojima najveći broj građana mesečno plaća prispele obaveze, kažu da greške i reklamacije nisu česte i da se događaju najčešće kao posledica greške na popunjenoj uplatnici.

U "Telekomu",  VIP-u, Telenor-u, i Elektrodistribuciji Beograd kažu da račune treba čuvati, u elektronskoj ili pisanoj formi (u zavisnosti od toga kako su plaćeni) najmanje 12 meseci. U preduzeću "Infostan" su rekli da je njihove račune najbolje imati tri godine.

PLAĆAJTE STRUJU MANJE: Ovih 10 TRIKOVA će vam pomoći da smanjite RAČUNE!

- Posebno građani treba da čuvaju račune ako je pokrenut sudski spor, uložena reklamacija, ili je promenjen vlasnik stana - kažu u JP "Infostan", kome plaćaju Beograđani.

Foto-ilustarcija: Tanjug/Danilo Peternek Foto-ilustarcija: Tanjug/Danilo Peternek

U VIP-u imaju nešto drugačiju politiku, za njih je čuvanje računa "individualna stvar korisnika koja nije definisana zakonom".

Troškove slanja septembarskih računa snosi isključivo "Infostan"

Na sajtovima Telekoma, Telenora, VIP-a i većine kablovskih operatera možete kreirati presonalizovane naloge sa pristupom stanju vašeg računa i dugovanjima. Elektrodistribucija Beograd takođe pruža takvu uslugu, ali morate prvo da odete na neki od šaltera da se prijavite. Infostan takođe ima na sajtu opciju upita stanja na računu, možete mu pristupiti pomoću JMBG i identifikacionog broja. Ko nema internet, može da pozove kol centar kompanija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Novosadska javna preduzeća Informatika i Elektrovojvodina omogućila su građanima uvid u stanje na računu putem interneta. Pošto na svakom računu "Informatike" i "Elektrovojvodine" postoji i napomena o dugovanju za prethodni period, dovoljno je da građani sačuvaju samo poslednji račun, ukoliko dođe do eventualne greške.

U Objedinjenoj naplati Niš kažu da račune nije obavezno čuvati, a svoja dugovanja građani mogu proveriti dolaskom na šaltere ON, uz ličnu kartu. Račune za struju Nišlije mogu čuvati do tri godine u zavisnosti od reklamacije, a svoja dugovanja mogu proveriti na sajtu EPS Snabdevanja.

Građani Kragujevca putem interneta, mogu da provere svoja dugovanja jedino kada je u pitanju Elektrodistribucija. Kako saznajemo u Elektrošumadiji, preko sajta "EPS snabdevanja", može nakon registacije da se bez čekanja sazna sve o utrošku struje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo Beograd

    30. septembar 2016 | 13:35

    Baš me briga za Kragujevac, Niš, Novi Sad i ostale gradove. Dajte samo vesti iz Beograda. Ostali su nevažni. Svi kukaju na Beograd, a hrle u njega za poslom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA