Dodik: RS nije pretnja miru i nikoga ne ugrožava

Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom

  • 21

Predsednik Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nikoga ne ugrožava, niti je pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH, te da je na referendumu samo iskorišćeno demokratsko pravo za izjašnjavanje o državnom prazniku RS.

Ustavni sud poništio odredbu Zakona o praznicima RS

Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom, jer referendum ne predstavlja pretnju teritorijalnom integritetu BiH, niti Dejtonskom sporazumu, istakao da je reč o poznatim stavu i opređeljenju Ruske Federacije u vezi sa referendumom.

– Mi nikoga ne ugrožavamo u BiH, niti smo pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH. Samo smo iskoristili svoje demokratsko pravo da se izjasnimo o svom državnom prazniku – rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji pozivajući se na Srnu.

Lavrov je u razgovoru sa Štajnmajerom apelovao da se ne podstiču napetosti u vezi sa situacijom u Republici Srpskoj, već se treba fokusirati da se podstakne na konstruktivan dijalog o svim aktuelnim pitanjima procesa stabilizacije u zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biba

    30. septembar 2016 | 19:09

    Vi ste uvijek platforma srpskog šovenizma bili! Sa vama neće biti mira u BiH!

  • VIktor

    30. septembar 2016 | 21:31

    Tačno je da Repuplika Srpska nije prijetnja miru, ali jesi TI svojim arogantnim i bezobraznim ponašanjem prkoseći zapadu koji te je postavio tu gdje jesi, ALI PREKO LEĐA NAPAĆENOG SRPSKOG NARODA-ODLAZI ČOVJEČE I PUSTI NAS DA NORMALNO ŽIVIMO...

  • Dedza

    30. septembar 2016 | 19:20

    A mene zanima: dali je moguće da zapad i svet ne vide da muslimani na balkanu ne žele mir!? Ej bre eeeej!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA