200.000 STANOVNIKA SRBIJE SE I DALJE SMRZAVA: U ovim gradovima i dalje čekaju na tople radijatore

Grejanje u Somboru, Požarevcu, Batočini, Blacu i beogradskoj opštini Grocka, biće pušteno tek 15. oktobra, većina toplana u Srbiji, njih 36, već pustila grejanje

  • 34

Grejanje nisu dobili juče svi građani Srbije koji se greju putem centralnog grejanja, tako da će ne tako malo broj građana morati da sačeka 15. oktobar i tople radijatore

ODJAVA SA CENTRALNOG GREJANJA SAMO DO 1. OKTOBRA: Cena zavisi od grada do grada, od 0 do 13.000 dinara!

Kako Telegraf saznaje, zvaničan početak grejne sezone moraće da sačeka oko 200.000 stanovnika naše zemlje, jer će se grejanje u Somboru, Požarevcu, Batočini, Blacu i beogradskoj opštini Grocka, biti pušteno tek tada.

Za razliku od Grocke, od juče su radijatori topli u ostatku Beograda.

Evo kako da za STAN OD 60 KVADRATA mesečno izdvojite najmanje za GREJANJE

Foto-montaža: pixabay.com Foto-montaža: pixabay.com

Kako saznajemo u opštinama u kojima grejanje neće početi pre 15. oktobra, različiti su razlozi za to. Primera radi, Požarevljani će se smrzavati do tad jer dobavljač kasni sa opremom za remont.

Sa druge strane, u Poslovnom udruženju "Toplane Srbije" kažu za Telegraf da je većina toplana spremno dočekala ovo hladno vreme.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kada ćemo prestati da plaćamo grejanje 12 meseci?

U njima preciziraju da je 36 toplana počelo tople probe tako da su u stanovima koje one pokrivaju topli radijatori, 17 toplana krenuće do ponedeljka 10. oktobra dok će sedam krenuti do 15. oktobra odnosno do zvaničnog početka grejne sezone.

U Srbiji je danas izmereno 0 stepeni, pogledajte koliko treba da bude da bi grejna sezona počela ranije

Na pitanje u kojim vremenskim prilikama se prave izuzeci i grejanje pušta pre zvanične sezone, predsednik ovog udruženja Milovan Lečić objašnjava:

 

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Grejna sezona može da počne ranije ako prosečna temperatura tri uzastopna dana 12 stepeni - kaže Lečić i dodaje za kraj da su sva pravila oko toplana definisana odlukama koje donose grad ili opština a što su toplane dužne da poštuju.

Da li su u vašem gradu topli radijatori? Podelite to sa nama u komentarima.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kragujevcanin

    7. oktobar 2016 | 12:58

    Cele prosle zime smo se smrzavali jer je toplana non stop iskljucivala grejanje cele godine placamo a zimi se smrzavamo i tako ce bitii ove zime jer nam je gradonacelnik nesposoban

  • Nislija

    7. oktobar 2016 | 12:21

    Bitno da ste nabrojali Sombor,Batocinu i Blace,a sto je u Nisu 5c, i sto se svi oduzimamo od hladnoce kao i zadnjih 15god to nema veze.....Ziveo Sever, nek je vama braco toplo....

  • Јасмина

    7. oktobar 2016 | 15:57

    Следећи месец ћемо се сви заледити кад добијемо рачуне за струју...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA