Vozači, imamo problem: Kako da znate da vas mehaničari nisu prevarili na zameni zimskih guma? (VIDEO)

Prodavci prvo odstrane delove starih guma kako bi produbili "šaru" a zatim ih temeljno operu i na taj način gume učine "novim"

  • 29
Vulkanizerski servis, Zimske gume Foto: Marko Todorović

Za desetak dana očekuje se da u Srbiji padne prvi sneg i u gradovima, kada bi svi vozači trebalo da imaju zimske gume koje su u obavezne od 1. novembra do 1. aprila. Bez obzira na to što nove gume nisu nimalo jeftine za srpski novčanik, vozači se zbog sigurnosti više za njih odlučuju, međutim, treba biti oprezan jer je na tržištu pneumatika sve više prodavaca koji stare prodaju kao nove.

VOZAČI, NE ZABORAVITE DA PROMENITE GUME: Zimski pneumatici obavezni od 1. novembra, KAZNE SU PAPRENE!

Mada pojedini vozači, smatraju da je manji rizik kupiti nove gume, ispostavlja se da niko ne može da bude siguran da su one tek izašle iz proizvodnje odnosno da nisu korišćene.

Ali, kako? Na internetu se, kako javlja N1 televizija, pojavio video priručnik koji objašnjava kako kako prodavci i preprodavci guma stare prodaju kao nove.

Probali smo da izračunamo koliko vam minimalno treba para za zamenu guma

Printskrin: Youtube / Jorski Pappa Printskrin: Youtube / Jorski Pappa

Video "objašnjava" da je trik u alatu.

Zapravo, prodavci prvo odstrane delove starih guma kako bi produbili "šaru" a zatim ih temeljno operu i na taj način gume učine "novim".

Velika kazna vas čeka ako od 1. novembra nemate zimske gume

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ove gume su velika opasnost za vozače, ali i za kompletan saobraćaj, jer su dosta tanje - i svaki kamenčić na putu može biti fatalan.

Pogledajte kako se od starih prave nove gume:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    1. novembar 2016 | 08:43

    Niko od majstora to neće uraditi,jer svi znaju da guma glavu čuva. A i neće se brukati. To može da uradi samo neki glodar od čoveka.

  • Sremac

    1. novembar 2016 | 08:54

    Vredjate prvo mehanicare jer kakve veze ima mehaničar sa gumama. A drugo taj koji je toliko glup ili slep treba da bude prevaren.

  • pentraxil

    1. novembar 2016 | 08:43

    Ja ne mogu da verujem sta sve pisu novinari "od starih guma prave nove"a jel i sa strane imaju foru neku da npr ukucaju godiste gume ili da je ofarbaju mozda u belo pa da izgleda kao retro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA