Kad se udruže VOJSKA SRBIJE, RUSIJE I BELORUSIJE, nema jačih: "Slovensko bratstvo" GRMI (FOTO) (VIDEO)

Pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, održali su niz uvežbavanja na aerodromu "Kovin", strelištu "Orešac“ i intervidovskom poligonu "Pasuljanske livade"

Drugog dana Međunarodne vežbe "Slovensko bratstvo 2016", koju izvode pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, održan je niz uvežbavanja na aerodromu "Kovin", automatizovanom tenkovskom strelištu "Orešac“ i intervidovskom poligonu "Pasuljanske livade", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

RUSKI PADOBRANCI STIGLI U SRBIJU: "Slovensko bratstvo 2016" može da počne

Na aerodromu "Kovin" izveden je desant oklopnog transportera BMD-2 iz aviona Il-76 i realizovani su padobranski skokovi pripadnika ruske i beloruske vojske iz Iljušina 76" sa desantnim i padobranom tipa krilo.

Foto: vs.rs Foto: vs.rs

Skokove su izveli i pripadnici 63. padobranskog bataljona iz helikoptera Mi-17 padobranom tipa krilo, a finalna aktivnost na aerodromu "Kovin" bio je helikopterski desant pripadnika beloruskih oružanih snaga i naše Specijalne brigade iz dva helikoptera Mi-8 i Mi-17.

Gotovo u isto vreme, na automatizovanom tenkovskom strelištu "Orešac", pripadnici Prve brigade Kopnene vojske i Specijalne brigade uvežbavali su taktičke radnje i postupke voda u napadu, a potom su pripadnici mehanizovanog voda iz Prve brigade izveli bojeva gađanja.

Foto: vs.rs Foto: vs.rs

Pripadnici beloruskih oružanih snaga realizovali su gađanja iz automatske puške 7,62 mm, a protivteroristička padobranska četa iz Bataljona za protivteroristička dejstva izvela je gađanja iz automatske puške "hekler i koh" 5,56 mm, snajpera .308 i puškomitraljeza "minimi" 5,56 milimetra.

Na poligonu "Pasuljanske livade" mehanizovana odeljenja iz Prve brigade izvodila su bojeva gađanja, a potom su pripadnici Prve i Specijalne brigade izveli taktičko bojevo gađanje u okviru vežbe "Vod u napadu".

Foto: vs.rs Foto: vs.rs

Pripadnici Petog bataljona vojne policije realizovali su gađanja iz mitraljeza M-86 sa vozila policijskih borbenih VPB M-86, a iz helikoptera Mi-8 i "gama" realizovana su bojeva gađanja ciljeva na zemlji protivoklopnim raketama i nevođenim raketama 57 milimetara, dok su pripadnici Specijalne brigade izveli gađanja iz ručnog raketnog bacača 64 milimetara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA