Gotovo je sa maltretiranjem na Fejsbuku: Srbija menja zakon, ovo je baš jaka odluka

Država uvodi novo krivično delo proganjanja koje obuhvata i fizičko ali i proganjanje na društvenim mrežama, telefonskim pozivima

  • 32

Izmene Krivičnog zakonika, koje je Vlada Srbije danas usvojila, uvodi novo krivično delo kojim će se svi koji proganjaju osobe fizički ali i putem društvenih mreža kažnjavati sa kaznom do pet godina zatvora, otkriva za Telegraf državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

Kazna za posedovanje nelegalnog oružja je bila 6 meseci zatvora, od jeseni se SVE MENJA

Stiže nam i kazna za pričanje viceva: Pazite kako se obraćate koleginicama

- Novo krivično delo proganjanja obuhvata i fizičko proganjanje, na primer čekanje ispred kafića i slično, ali i proganjanje na društvenim mrežama, telefonskim pozivima... Maksimalna zaprećena kazna je pet godina zatvora - kaže Ilić.

Osim ovog, država izmenama Krivičnog zakonika uvodi i krivično delo polnog uznemiravanja, zatim, genitalnog sakaćenja, uvodi se i zabrana prisilnog braka, uvodi se osam novih krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, ali su i pooštrene kazne za krijumčarenje migranata, i nelegalno posedovanje i nošenje oružja.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica iz beograda

    9. novembar 2016 | 23:49

    Svakog dana na fiksmog telefona u bilo koje vreme ili dan zovu i nude neke promocije i neka testiranja .ja necu da ni razgovaram kao ni moja porodica.uznemiravaju nas bude prekidaju u vreme rucak ili vrceri kako tome se ne stane na putu.

  • Dragan

    9. novembar 2016 | 22:08

    Samo prepisujte iz eu,ali dajte i plate eu.

  • Radivoje

    10. novembar 2016 | 00:36

    PODRŽAVAM.Trpim takve uvrede i ja i moja porodica preko društvenih mreža a niko za to ne odgovara.BRAVO ZA ZAKON!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA