SWISSLION TAKOVO IZMEŠTA FABRIKU: Sele proizvodnju ako se dokaže da su dečje kašice opasne

Svi zaposleni su od danas na prinudnom odmoru, a zabrana proizvodnje trajaće dok se ne ispita zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici

  • 24

Ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su "Juvitana" kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika će biti izmeštena na drugo mesto gde se "mogu naći zdravstveno ispravne sirovine za proizvodnju dečje hrane", saopštili su iz kompanije “Swisslion Takovo”.

OTROVNE KAŠICE ZA BEBE I DALJE U PRODAJI: Umesto da ih povuku, stavili ih na sniženje! (FOTO)

Oni su, naime, nakon nalaza koji pokazuju da su u kašicama pronađeni pesticidi, obustavili proizvodnju dečje hrane u Inđiji, pišu Večernje novosti.

PAŽNJA: Ove kašice su pune otrova, roditelji, nemojte da ih DAJETE DECI!

Po nalogu predsednika Poslovnog sistema ''Swisslion Takovo'', Rodoljuba Draškovića, obustavljena je proizvodnja u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji.

Foto: sxc.hu/milan6

Svi zaposleni su od danas na prinudnom odmoru, a zabrana proizvodnje trajaće dok se ne ispita zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda, koji se nalaze na lageru u fabrici.

Da podsetimo, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da bi sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogli da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta pesticida.

Foto: Telegraf

Istovremeno, u kompaniji se sprovode superanalize, kojima bi sve sirovine i gotovi proizvodi ponovo bile obuhvaćene i uzorkovane i da se iste dostave akreditovanim laboratorijama radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Obaveza Kompanije ''Takovo'' jeste da uništi zalihe sirovina i gotovih proizvoda, ukoliko se dokaže da su zdravstveno neispravne.

Poslovni sistem ''Swisslion Takovo'' neće dozvoliti gašenje najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane "Juvitana", saopštila je kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo

    12. novembar 2016 | 15:31

    Iz prve ruke... rukovodstvo fabrike je ogorceno na domace proizvodjace voca koji previse prskaju voce. Kad se vrsi otkup kontrolise se odredjen broj uzoraka, ali eto ipak uspeju da podvale. Za ovo nije kriv proizvodjac lašica, vec proizvodjaci voća. Iz tog revolta ce da se seli proizvodnja u zemlju gde je proizvodjacima stalo i do zdravih namirnica a ne samo do profita.

  • Раднаскела

    12. novembar 2016 | 15:14

    Јесте, завера, хоће да увезу страно и сличне глупости. Народе, имате ли представу како се и колико прска наше воће? Можемо да причамо шта хоћемо, али се наши сељаци уопште не придржавају норми и препорука о количини и врсти пестицида. Зар нам неколико пута већ нису вратили јабуке из Русије из истог разлога? Када би сте знали шта појединци раде по селима, неке воћке никада не бисте узели у руке, а камоли појели.

  • DN

    12. novembar 2016 | 14:15

    Namestaljka 100% ,hipp gmo hoce musterije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA