NAJPOTRESNIJA VEST SA BALKANA: Senkina ćerka se ubila jer su bile siromašne, sada nema novca ni da je sahrani (FOTO)

Majka smatra da je njenu ćerku na ovaj tragičan potez nateralo siromaštvo u kojem su živele i iz kog nije videla izlaz

  • 2

Tridesetogodišnjakinja S. M. izvršila je ove nedelje samoubistvo u Splitskoj ulici u Mostaru, a telo je pronašla njena majka Senka Merdžo.

STRAŠAN PRIZOR U DOBOJU: Pucao sebi u glavu dok je čekao u kolima

- Krenula sam u pekaru po hleb i ušla sam u sobu da uzmem jaknu. Ugledala sam je kako leži na podu, nepomična sa kesom na glavi - počinje strašnu priču Senka Merdžo.

Nekako je uspela da se sabere i u trenutku joj je povukla kesu s glave da vidi da li diše. Nažalost, njena ćerka je već bila mrtva.

- Poslednjih dana na njoj nisam primetila ništa sumnjivo što bi ukazivalo na to da bi se ovako nešto moglo uopšte da se dogodi - priča Senka, dodavši kako je njena ćerka uvek bila tiha i povučena.

Kako kaže Senka poslednjih meseci je stalno sa sobom nosila očevu sliku koji je umro pre šest godina i stalno je govorila kako je njemu sada sigurno bolje. Majka smatra da je njenu ćerku na ovaj tragičan potez nateralo siromaštvo u kojem su živele i iz kog nije videla izlaz. Stan u kojem su živele bio je alternativni smeštaj, a S. M. je uprkos završenom Ekonomskom fakultetu bila bez posla.

Foto: faktor.ba Foto: faktor.ba

U Zavodu za zapošljavanje bila je punih šest godina, čekajući bolje sutra i nije ga dočekala. Živele su od majkine skromne plate. Uprkos patnji zbog nemaštine kroz koju su prolazile, ovako nešto nije mogla ni da se nasluti.

- Juče se ponašala normalno kao i uvek. Sinoć sam zaspala pre nje i ne znam kada je to uradila. Ostala je budna posle mene. Jutros je nađem mrtvu. Brojna su pitanja na koje odgovora nema, ni slova nije ostavila, niti bilo kakvu poruku - ističe majka.

Shrvana bolom, vraća film unazad i priseća se da je nedavno po dolasku s posla zatekla S. M. s posekotinom na ruci:

- Pokušala je da prereže vene, ali nije uspela... Nisam očekivala da bi opet mogla da digne ruku na sebe.

Foto: faktor.ba Foto: faktor.ba

S obzirom na to da Senka nema nikog svog u Mostaru, jer je rodom iz Hrvatske, sa svojom skromnom platom nije u stanju ni dostojanstveno da sahrani ćerku. Zato bi pomoć dobrih ljudi ovoj usamljenoj majci bila preko potrebna, da uspe svoju ćerku da sahrani dostojanstveno kako je i živela.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK-a koji vodi istragu kaže da je uviđaj obavljen i da se prikupljaju svi potrebni dokazi. Naređena je obdukcija nakon koje će biti poznato da li je zaista u pitanju samoubistvo ili nešto drugo.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba / faktor.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA