VERUJU DA JE BARBARU NEKO GURNUO SA MOSTA: Roditelji devojčice koja je upala u Tisu neutešni

- I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja - rekao nam je neutešni otac

  • 38

Stravičan slučaj u kojem je Barbara Vitez (15) iz Sente upala u hladnu Tisu još je pod istragom. I nakon dva dana potrage telo devojčice nije pronađeno, a nesrećni roditelji sumnjaju da je Barbaru neko gurnuo sa mosta u hladnu reku.

 

DRAMA NA TISI: Maloletna devojčica i dalje izgubljena u mračnoj dubini mutne reke

Kobnog petka, Barabara se nešto posle 22 sata uputila ka mostu koji povezuje Sentu i susedno mesto Čoku, kako bi se sa društvom prošetala.

 

Drugari koji su bili sa njom, kažu da su u jednom momentu primetili da Barbare nema. Odmah su pozvali lokalnu policiji koja je došla na mesto događaja. Kako Telegraf saznaje, ograda na mostu koja omogućava prolaz ispod mosta i do stuba bila je otvorena.

 

Pretpostavka je da se devojčica sa tog stuba okliznula i pala u reku.

 

Majka Melinda i otac Endre neutešni su zbog gubitka ćerke koja je, kako kažu, bila vredna, dobra učenica i pre svega, poslušna ćerka.

 

- Nije mi jasno otkuda ona na mostu. Javila se i rekla da ide na rođendan. Društvo sa kojim je bila trebalo je da je sačeka na autobuskoj stanici - ispričala nam je kroz suze majka.

 

Isto pitanje postavio je i otac.

 

- I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja. Barbara je bila poslušna, retko je izlazila u grad i svakoga trenutka znali smo gde se nalazi - u bolu je rekao neutešni otac.

 

Foto: Lična arhiva

Foto: Lična arhiva

 

Nesretni roditelji se sa teškom mukom prisećaju kobne večeri kada su je bezuspešno zvali na mobilni. U razgovoru sa njima saznali smo da postoji sumnja da se Barbara nije slučajno okliznula, kao i da ju je možda neko gurnuo.

 

Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima "Tisa" kaže da su detaljno pretražili teren sonarom do dna reka i nizvodno i do granice sa opštinom Ada.

 

- Za sada nemamo mogućnost da zaronimo, negde je dubina i do 22 metra, tu kod stuba dubina je oko 6 metara. Temperetura u Tisi kod mosta je 4 stepana. Ukoliko se devojčicino telo nije zakačilo za nešto moguće da će nam biti potrebno i do osam dana da je pronađemo.

 

Pored Spasilaškog tima "Tisa" i lokalne policije, za Barbarom tragaju i meštani koji ne mogu da se načude ovoj tragediji.

 

- Strašno, šta da kažemo. Čuli smo u subotu ujutro da se dogodila nesreća. Velika tragedija za sve, u pitanju je mlad život, a ko zna kada će je naći- rekako je Senćanin koji je potvrdio da je Tisa nepredvidiva reka i da se nesreće često dešavaju.

 

U hladnoj i mutnoj Tisi prošle godine život je izgubilo troje dece, jedna devojčica i dva dečaka. Zabeležen je i slučaj mladića iz Kikinde koji se pre nekoliko godina utopio u Tisi dok je skakao sa mosta u Senti.

 

(D. Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Porta Romana

    27. novembar 2016 | 21:55

    Decurlija, treba to pritisnuti na poligraf da propevaju. Verovatno bi vristala da se okliznula. Price za malu decu, najednom shvatili da je nema.

  • Mesaros Ronald

    28. novembar 2016 | 01:36

    Pozdrav svima. Ja sam iz Sente,licno sam poznavao ovo dete,njene roditelje.... Zivim jednu ulicu nize,moji roditelji kao i roditelji Barbi se godinama druze.... Uzasno mi je tesko,tesko da pisem,jednostavno ne mogu da dodjem sebi,ne verujem! Citam izjave tih momaka koji kazu,setali smo mostom i kada smo se okrenuli nje nije bilo.... Ljudi,vi koji nikada niste prolazili ovamo,samo nesto da razjasnim,most nije u centru Sente,most je na samom ulazu u grad i u sred bela dana kada bacis kamencic sa mosta cuje se da je upao u vodu! Ovo je bila noc, na tom mestu mrtva tisina. Kako je moguce da se neko oklizne i padne a da pri tome ne pusti krik,glas,ne vristi...? Kako je moguce da isto to ne cuju oni koji su bili ispred nje? Pa i da je sa mosta padala onako bez i najmanjeg glasa sto je NEMOGUCE,pala je u vodu!!! Da su kamen bacili culi bi,pa kako nisu culi da je covek pao u vodu pored koje su prolazili u mrtvoj tisini? Znaci NEMOGUCE,prosto NEMOGUCE!!!!! Ceo dan razmisljam,pa i leti kada sam na bazeni gde je muzika glasna gde je hiljadu ljudi,galama pa kada neko skoci u vodu cujem,ne,ne..... Nikako tu ne stima nista!!!! Milion posto nije dete koje bi pobeglo od kuce jer je predivno dete bila jer su joj roditelji divni,skromni ljudi,jednostavno jedna divna porodica,to vam pricam jer znam i tvrdim jer je bilo dana kada sam vise provodio kod njih nego kod svoje kuce! Ali bih ipak voleo kada bi me demantovala i kada bi cuo da su je nasli da se samo sakrila da je pobegla.... Verujte,da je sama sa mosta pala a deca ispred nje da nista ne cuju TO NEMA SANSE, jedino sto je moguce da su se nesto da tako kazem zezali prolazeci mostom da su se medjusobno gurkali i da je neko slucajno gurnuo dole i sada ne sme niko da kaze nego su sastavili ovu naivnu pricu ili da je pre nego sto su se popeli na most sakrila negde,tu je pored zabaviste,iza zgrade i da nije ni stigla do mosta, mada i na samom mostu,kada se krene preko istog,kod prvog stuba odnosno pored prvog stuba ima stepenice pomocu kojih se silazi dole na kej, molim Boga samo da nije tacno i da je sisla da niko ne vidi,bilo sta samo da je ziva!!!Znam da je ovo manje verovatno ali ja jednostavno zelim da verujem u to sve dok se ne dokaze suprotno!!! Inace majka kaze da nikada ni minut nije zakasnila,nije cesto izlazila u grad,bukvalno jednom ili dva puta mesecno posto dosta udaljeno i zive od grada pa da se ne vraca sama i to samo do 23h i pre toga je uvek doazila kuc,kada oko 23h nije dosla vec je majku pocela da hvata nervoza ali je mislila da se lepo zabavlja na rodjendanu i da ce u 23 sigurno stici,mesjutim kada ni do 23h nije dosla,bukvalno je bila ubedjena i znala je da se nesto strasno desilo... Sada je vec vise od 24h kako nisam spavao,ne znam kako cu i veceras, moji su svi tamo ja vise nemam snage da odem i gledam sve to....Barbi,molim se samo da se na taj most nisi ni popela,molim se da si imala neki luckasti razlog da odes,neki detinjasti,bilo sto,samo da nam se vratis .....

  • Laky

    28. novembar 2016 | 00:35

    Najmanja verovatnoca je da je sama pala. Stisnuti sve koji su bili da se prava istina sazna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA