VOZAČI, PAZITE SE: Večeras počinje velika akcija policije, evo o čemu je reč!

Pooštrena kontrola bi trebalo da smanji broj saobraćajnih nesreća

  • 90

Saobraćajna policija dobila je novu opremu, pa će biti pooštrena kontrola vozača, a i najmanje prekoračenje brzine biće zabeleženo i sankcionisano.

VOZAČI, VAŽNO UPOZORENJE: Dobra prohodnost puteva, ali jednu stvar ni slučajno nemojte zaboraviti!

- Osim noćnih radara, saobraćajna policija dobila je i infracrvene uređaje koji se montiraju na već postojeće radare, pa će tako svi uređaji moći da se koriste i za noćne kontrole - kaže sagovornik Srpskog telegrafa iz MUP-a.

Zbog pooštrene kontrole očekuje se smanjenje broja nesreća uzrokovanih prebrzom vožnjom.

- Noćni uređaji ne samo da će meriti brzinu, već će raditi i u svim meteorološkim uslovima smanjene vidljivosti kao što su kiša, magla ili sneg - kaže izvor iz policije.

Kako se veliki broj saobraćajnih nesreća događa upravo tokom noći, policija novom opremom želi efikasnije da utiče na vozače da poštuju propise.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da je upravo brzina jedan od najčešćih uzroka nesreća.

- Brzina je i dalje najveći ubica na našim putevima, tako da mere koje saobraćajna policija uvodi u cilju kontrole brzine svakako treba da smanje broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj žrtava na našim putevima - kaže Okanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Srbiji se od početka ove godine dogodilo više od 20.000 saobraćajnih nezgoda, što je povećan broj u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, 2015. procesuirano je više od 250.000 prekoračenja brzine, dok je ove godine ta brojka već premašena.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    29. novembar 2016 | 10:41

    Nije to zbog nesreca nego zbog budzeta.

  • Miki

    29. novembar 2016 | 11:48

    Najpre uredite puteve,povecajte brzine tamo gde moze,sonhronizujte semafore,edukujte policiju...pa na kraju,kad sve uradite kaznjavajte nesavesne ...

  • Stevan

    29. novembar 2016 | 10:03

    Policiju nevidjamo u saobracaju da bi edukovali opomenuli uputili pomogli vec samo vecinom nocu da bi kaznjavali i uzimali novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA