≫ 

ADVOKAT PORODICA UBIJENIH GARDISTA: Tražimo saslušanje Vuka Jeremića!

Olgica Batić, advokat porodica ubijenih gardista, istakla je da je malo čudno što je Vuk Jeremić, tadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, saznao šta se dogodilo u tajnom vojnom objektu "Karaš" u Beogradu pre načelnika Generalštaba Branka Krge

  • 2

Advokat porodica dvojice ubijenih gardista 2004. godine u Topčideru Oglica Batić izjavila je danas da će tražiti novu rekonstrukciju događaja u kasarni na Topčideru, kao i saslušanje tadašnjeg savetnika predsednika Srbije Vuka Jeremića, koji je o ubistvu obavestio načelnika Generalštaba Branka Krgu.

DIREKTOR CENTRA ZA FORENZIKU: Gardisti u Topčideru su UBIJENI

Batićeva je je rekla da Krga tog dana nije bio u Srbiji.

- Malo je čudno da kabinet predsednika države pre načelnika Generalštaba saznaje o tom događaju - rekla je Batićeva.

Foto: Medija centar Beograd Foto: Medija centar Beograd

Na insistiranje voditelja da kaže kakve veze sa tim događajem ima Andrićev venac, ona dodaje:

- To je Vuk Jeremić, on je javio. I to je Krga rekao da mu je simptomatično kako se on o tako nečem obaveštava preko savetnika predsednika. I ja se pitam. Predložili smo da Vuk Jeremić bude saslušan, ali tužilaštov to do sada nije uradilo.

Jeremić je služio civilni vojni rok u Kabinetu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, a gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, biće prikazana danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Batićeva za TV Pink kaže da ova analiza ukazuje na zaključke koji su suprotni onim koje je svojevremeno uradila vojna komisija.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Činjenica je, kaže, da gardisti nisu imali međusobni kontakt i da je jasno da je gardiste ubila treća osoba. Ona je podsetila da tokom istrage nisu izuzeti trgovi DNK analize, ali da će oštećeni predložiti izvođenje niza radnji i dokaza, praktično novu rekonstrukciju događaja.

- Ne znam što se ovde komplikuje čitava situacije jer postoji dovoljno materijalnih dokaza da se pređe u novu fazu - rekla je Batićeva i ponovila da je gardiste ubila treća osoba, te da je reč o NN licu.

Na insistiranje da kaže da li sumnja ko bi mogla da bude ta osoba, Batićeva je rekla da misli da je rano za bilo kakve zaključke.

- Imam neka svoja intimna mišljenja koja ne želim da iznosim javno - precizirala je Batićeva.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Batićeva kaže da će vršiti pritisak na pravosudne organe, ali je primetila i da kada god se obrate tužilaštvu ili nadležnim institucijama u vezi sa nekim pitanjima i predlozima, ne dobijaju odgovore ni pisane ni usmene.

Nova 3D tehnika forenzicke analize pokazala je, naime, da su gardisti koji su pronađeni u krugu vojnog objekta u Beogradu ipak ubijeni, tvrdi Nenad Šipka, direktor Centra za forenzicka istraživanja iz Novog Sada.

On je najavio da će, na osnovu spisa dobijenih od advokatske kancelarije i tragova u zapisnicima, danas prikazati da je zvanična teorija o smrti srpskih vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića neodrživa, tj. da Jakovljević nije mogao da izvrši samoubistvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA