Roditeljima tragično preminulog Alekse odšteta 1,5 miliona dinara

- Nema tih para kojima se može platiti njegov ugašen osmeh, ali treba kazniti odgovorne - kaže majka Dragana

  • 11

Roditelji Alekse Jankovića koji se ubio 2011. godine godine zbog vršnjačkog nasilja, dobiće 1,5 miliona dinara.

 

BOL NE JENJAVA: Marijana (15) se verovatno obesila zbog neuzvraćene ljubavi, tvrdi njena majka

 

Taj novac će im isplatiti OŠ "Sreten Mladenović Mika"; potvrdio je Apelacioni sud nakon žalbe koju je uložila škola. Dragana Janković, majka pokojnog Alekse, kaže da nikakav novac ne može da vrati sina i da nadoknadi bol i patnju, ali da bi svakako odgovorni trebalo da snose posledice.

 

- Ovo je samo još jedna presuda u nizu kojom smo dokazali nepravdu, odgovornost, nepostupanje i neadekvatnu zaštitu nad našim detetom. Ovo je takođe jedna od pravosnažnih sudskih presuda koji će opet platiti svi građani Srbije, a da će osuđeni, krivci i dalje ostati na svojim mestima, napredovati karijerama - kaže neutešna majka Dragana za "Blic".

 

- Nema tih para kojima se može platiti njegov ugašen osmeh, ali treba kazniti odgovorne - dodaje Dragana.

 

Sud je odbio žalbu škole na prethodnu presudu Osnovnog suda u Nišu kao neosnovanu, a u presudi Apelacionog suda navodi se da je škola imala propuste kada je u pitanju prevencija nasilja.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukmir

    11. decembar 2016 | 10:21

    Celu pricu sam ispratila i to je uzas,nw dao Bog ni jednom roditelju.Skola treba da plati,dobro u redu,ali sta cemo sa direktorkom,skolskim policajcem,pedagogom??Svi su okretali glavu kad su ovi isti roditelji trazili pomoc.Hoce li im se odbijati od plate ovih milion ipo dinara?Hoce li odgovarati oni drugi roditelji deteta koji je tukao,lomio ruku Aleksi?Verovatno nece jer su nac.manjina debelo zasticena u ovoj nesrecnoj zemlji.Ovaj tragican slucaj se nesme zaboraviti i Ministarstvo prosvete stavite prst na celo kad donosite zakone koji stite male kriminalce,kojima je dozvoljeno da tuku svoje vrsnjake,da tuku svoje nastavnike i profesore,a da ni oni ni roditelji se ne kaznjavaju adekvatno.

  • The Spatula

    11. decembar 2016 | 08:49

    Jad i beda... Koliko vredi zivot jednog mladog decaka u Srbiji! Politicari, jel to zivot nas obicnih smrtnika tako bedan, jadan, i nikakav? Jel to nas zivot vredi samo u trenutku glasanja i kad su izbori, eventualno kad napravite rat? Nemam komentara! Ovo ko god moze, treba da ode bilo gde odavde, pa taman se to zvalo i Albanija. Mislim da nema drzave koja manje brine o svojim gradjanima!

  • Rodirelj

    11. decembar 2016 | 12:47

    Dok nastavnik iz beogradake gimnazije koji je lupio knjigom o sto da bi probudio učenika dobija otkaz, ovi i dalje rade u školi ! To je Srbija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA