Najopasniji put u Srbiji: Cela traka propala u provaliju, ljudi voze na ivici jame već 2 godine (FOTO)

Ogroman krater na putu Šabac - Krupanj ka Banji Badanji, kojem još od poplava nedostaje cela jedna traka, dve godine nije saniran

  • 11

Oronuli i propali putevi nisu neuobičajena pojava u Srbiji, a drastičan primer jednog takvog je u Krupnju, na kom, u ne tako zanemarljivoj dužini, nedostaje cela jedna traka.

OVO JE NAJBAKSUZNIJI GRAD U SRBIJI: Poplave, klizišta, zemljotres... ŠTA JE SLEDEĆE?

Novi potresi se ne očekuju na području Valjeva, nego na potezu ka Krupnju, i to tek u periodu od desetak godina!

U ovakvom stanju ovaj put se nalazi još od velikih poplava koje su pre dve godine pogodile Srbiju, dakle od 2014. godine. Tada je ovaj deo naše zemlje veoma stradao, pre svega zbog klizišta.

Radi se o deonici na putu Šabac - Krupanj ka Banji Badanji. Kako smo saznali u Javnom preduzeću "Put" u Krupnju, ogroman krater na ovoj deonici je posledica, upravo, klizišta koje se aktiviralo od velike vode usled poplava.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na pitanje zašto to još nije sanirano upućeni smo na Javno preduzeće "Putevi Srbije", a u kojem su nam rekli da će ova deonica biti sanirana sledeće godine.

- Plan je da deonica državnog puta II A reda broj 137, Krupanj- Šabac ka Banji Badanji koja je oštećena u majskim poplavama 2014. godine bude sanirana tokom 2017. Deonioca do sada nije sanirana zbog nedostatka finansijskih sredstava - kažu za Telegraf.rs u JP "Putevi Srbije".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U ovom preduzeću dodaju da su tokom ove godine aktivnosti u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja bile su primarno usmerene na završetak radova u okviru komponente Hitni radovi koji prevashodno podrazumevaju sanaciju štete na deonicama koje su bile pogođene poplavama u prethodnom periodu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Na teritoriji na kojoj je i ta deonica, do sada su završeni radovi na deonici Mali Zvornik - Gračanica u dužini od 23,62 kilometara-

- Trenutno se sprovode dodatni radovi na deonicama Krst - Zavlaka 2 u dužini od 20,279 kilometara, zatim Rogačica-Bajina Bašta, a na deonici Zavlaka 2 – Pričevići u toku su završni radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije i uređenju rečnog korita.

- Još su u toku, zbog izgradnje kanalizacije, radovi na deonici Banja Koviljača - Mali Zvornik - Ljubovija - naveli su za naš portal u "JP "Putevi Srbije".

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr za rock and roll....

    23. decembar 2016 | 10:49

    Al vam je signalizacija sram vas bilo. To treba da svetli tu da bljesti od lampi koje upozoravajui a ne ta dva znaka pola ih nece videti.

  • ccc

    23. decembar 2016 | 10:44

    Prodjite na relaciji novi pazar- tutin, put koji povezuje dve drzave, srbiju i crnu goru, pa da vidite da je to najgori put na balkanu.

  • nikola

    23. decembar 2016 | 12:50

    Slika i projektovan lik ovih koji vladaju u ove dve godine. Nesposobni, neogovorni, nemoralni... Koliko li bi trebalo Japancima da ovo poprave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA