PONOVO SMANJENA KAZNA VRANIĆU: Vozio 177 na sat, usmrtio tri mlade osobe, OSUĐEN NA 6 GODINA! (VIDEO)

Ovo je drui put da se Despotu Vraniću smanjuje kazna, jer je po prvobitnom suđenju bio osuđen na osam godina, pa je smanjena na sedam, a sada na šest godina

  • 60

Apelacioni sud u Novom Sadu saopštio je danas da je 24. oktobra doneo presudu po kojoj je Despotu Vraniću smanjio kaznu zatvora sa sedam na šest godina.

UBIO IH MRTAV PIJAN: Divljačkom vožnjom "pokosio" troje prijatelja! (VIDEO)

Ovo je inače drui put da mu se smanjuje kazna, jer je po prvobitnom suđenju bio osuđen na osam godina, pa je sud u novom suđenju smanjio kaznu na sedam godina.

NOVOSADSKA TRAGEDIJA IZ DRUGOG UGLA: Saobraćajka koja je odnela tri mlada života! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ipak, poslednjom odlukom Apelacionog suda je potvrđeno da je Vranić kriv za saobraćajnu nesreću kod "Merkatora" u Novom Gradu u kojoj je poginulo troje mladih osoba, ali je uvažio žalbu branioca da sud nije u dovoljnoj meri cenio uticaj drugog učesnika.

Žrtvama saobraćajke u NS niko nije pomogao! (VIDEO)

Ocena drugostepenog veća je da je pravilno utvrđenje prvostepenog suda da okrivljeni nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom, jer je imao 1,476 gr/kg alkohola u krvi, a istovremeno je nasilnički vozio nesporedno pre saobraćajne nesreće, budući da se kretao brzinom od 177 kilometara na čas, čime je postpuao u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja.

Foto: Blic Foto: Blic

Suze i rep muzika na sahranama troje mladih nastradalih u saobraćajnoj nesreći

Ceneći žalbene navode branilaca okrivljenog u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, veće Apelacionog suda je našlo da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio intenzitet doprinosa o saobraćajnoj nesreći vozača automobila "golf", koji je u raskrsnicu ušao na crveno svetlo i "time u značajnoj meri doprineo da dođe do saobraćajne nezgode", navedeno je u presudi Apelacionog suda.

Istom ovom presudom, Vraniću je u kaznu uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru od 9. juna 2014. godine, kao i vreme koje provodi u kućnom pritvoru od letos kada je osuđen po drugi put, a on će u kućnom pritvoru ostati sve do upućivanja u zatvor.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 8. juna 2014. godine, oko dva sata iza ponoći, poginuli su Vladica Matović (20), Milica Ležimirac (20) i Aleksandar Marić (20).

Nastradali su bili u "golfu 5" koji je, po svojoj prilici prošao kroz crveno svetlo krećući se Bulevarom cara Lazara, od Keja ka Limanskoj pijaci u Novom Sadu. Vranić, koji je upravljao vozilom "audi a8", išao je Bulevarom oslobođenja sa Mosta slobode ka Železničkoj stanici, kada je došlo do stravičnog udara.

Pogledajte snimak stravične nesreće koja se dogodila pre više od dve godine u Novom Sadu:

(Telegraf.rs / 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dali

    12. decembar 2016 | 18:00

    Sta bre nije kriv? Vozio pijan 200 na sat i nije kriv.Da je vozio 60 km/h niko ne bi poginuo.Kriv je i drugi vozac ali on je nazalost mrtav i o njegovoj odgovornosti je iluzorno govoriti.A samo vi pustajte ovakve divljake i smanjujte im kazne zato nam i jeste sve ovako.

  • Zoran

    12. decembar 2016 | 17:06

    Oslobodite coveka Da moze jos da ubija na putevima to je sve iz nehata

  • Vox

    12. decembar 2016 | 17:52

    Koliko idiota na gomili?! Kako misliteda nijekriv? Vozio 122 km\h iznad ograničenja!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA