PLJUŠTE OPTUŽBE: Rusija tvrdi da su SAD omogućile teroristima da zauzmu Palmiru

Islamska država zauzela je juče ponovo Palmiru nakon što su se sirijske oružane snage povukle iz tog pustinjskog grada na istoku Sirije

  • 2

Rusko ministarstvo odbrane optužilo je Sjedinjene Američke Države da su odlukom da obustave aktivne operacije u sirijskom gradu Raki omogućili pripadnicima takozvane Islamske države da preraspodele svoje snage u antičkom gradu Palmiri.

EVROPA POSTAJE RATNA ZONA U 2017: Zastrašujuća predviđanja zapadnih medija - na ulicama će početi katastrofa!

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da je napad džihadista na Palmiru pokazao da se teroristima ne sme dozvoliti predah.

- U prethodna dva dana, pripadnici terorističke organizacije Islamske Države pokrenuli su nekoliko napada na pozicije sirijskih vojnika u oblasti Palmire. Teroristi su napadali sa severa, istoka i juga. Bilo je više od 5.000 napadača - istakao je Konašenkov

ISIS PONOVO PREUZEO PALMIRU: Na rusku ofanzivu, uzvratili još jače

Dodao je da su džihadisti koristili motorna vozila napunjena eksplozivom, kojima su upravljali bombaši-samoubice, kako bi upali u Palmiru.

Deca Islamske države neposredno pre egzekucije zarobljenika u Palmiri. Printskrin: ISIS Deca Islamske države neposredno pre egzekucije zarobljenika u Palmiri. Printskrin: ISIS

- Prva dva snažna napada zaustavile su sirijske snage uz pomoć ruskih vazdušnih napada. Ruski avioni izvršili su 64 vazdušna napada.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane kaže i da se teroristi mogu poraziti samo zajedničkim snagama.

- Oni bi trebalo da se suočavaju sa pritiskom iz svih pravaca, tako da budu ograničeni i na kraju eliminisani gde god da su, u Siriji, Iraku ili bilo kojoj drugoj zemlji - zaključio je Konašenkov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije danas da je nespremnost SAD da sarađuje sa Moskvom u Siriji doprinela gubitku drevnog sirijskog grada Palmire koji je pao u ruke Islamske države.

Islamska država zauzela je juče ponovo Palmiru nakon što su se sirijske oružane snage povukle iz tog pustinjskog grada na istoku Sirije.

Džihadisti su velikom brzinom ponovo preuzeli kontrolu nad drevnim gradim nakon što su izveli juriš na severno predgrađe i osvojili čuvenu tvrđavu iznad zapadnog dela Palmire.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš Đonović

    13. decembar 2016 | 07:20

    Ekstremisti nemaju podrsku kod siriskog naroda.To je i bila razvijena zemlja koja je na izvjesan nacin bila faktor mira u regionu odnosno i dalje je.

  • teego pre Sa Zlatibor

    13. decembar 2016 | 09:25

    Ameri orodavaci pameti rusima inat a i celom svety myky nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA