Srpski gradovi u kojima strada najviše pešaka (MAPA CRNE STATISTIKE)

Posle jutrošnje tragedije u Kragujevcu donosimo vam mapu upozorenja. Listu crnih tačaka

  • 4
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Najmanje pešaka u ovom periodu poginulo je na području policijskih uprava Subotica i Požarevac

U saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila jutros oko 8.30 sati u kragujevačkoj Ulici dr Jovana Ristića, poginula je žena stara 53 godine, iz okoline Kragujevca.

U trenutku dok je prelazila ulicu van obeleženog pešačkog prelaza, na nju je naletelo taksi vozilo “dačia logan”', kojim je upravljao muškarac (43) iz Kragujevca. Žena je preminula na licu mesta.

CRNA STATISTIKA

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, Kragujevac je jedna od “crnih tačaka” Srbije po stradanju pešaka.

U periodu od 2011. do 2015. godine u saobraćaju je najviše osoba poginulo u svojstvu vozača i putnika, 44 odsto, a zatim kao pešaci, u 25 odsto slučajeva. Za pet godina je poginulo 805 pešaka.

Prema statistici od 2013. do 2015. godine, najviše pešaka stradalo je u Smederevu. Na drugom mestu je Kraljevo, na trećem Beograd, na četvrtom je Niš, a sledi ga Kragujevac. Najmanje pešaka u ovom period poginulo je na području policijskih uprava Subotica i Požarevac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(M. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. decembar 2016 | 15:34

    Pa pesaci su sami krivi za to, a u manji deo slucajeva kriv je vozac ali nazalost to nas zakon ne poznaje, vec da je vozac uvek kriv. Treba promeniti prvo svest kod pesaka, prilikom prelaska kolovoza, van kolovoza itd, treba malo zakon da stane na strani vozaca, i veruj te mi smanji ce se broj poginulih pesaka.

  • Djordje

    13. decembar 2016 | 15:23

    Studiram u Kraljevu dve godine I iznenadjen Sam ovom cinjenicom. vozaci postuju pesake vise nego u bilo Kom gradu u Kom Sam bio.

  • Amam

    13. decembar 2016 | 17:09

    Pa jednino u tim gradovima i ima ljudi...svi bi Beograd....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA