Srpski sindikalci: Hrvati, smirite tenzije

Politika i “patriotizam” imaju primat nad brojnim problemima sa kojima svakodnevno žive radnici...

  • 6

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata pozvala je hrvatske sindikalne kolege da naprave zajednički korak i pokažu da je suživot Srba i Hrvata, baziran na obostranim interesima i zajedničkim evropskim vrednostima, ne samo moguć već i neminovan.

Vučić: Hrvati su bežali od mene po Briselu

ASNS je u saopštenju konstatovao da neprestane tenzije u odnosima između Srbije i Hrvatske stvaraju atmosferu u kojoj politika i “patriotizam” imaju primat nad brojnim problemima sa kojima svakodnevno žive radnici i svi građani sa obe strane granice.

Neprestana napetost u državnim odnosima, politička saplitanja, ucene i jeftini populistički poeni neće doprineti boljem radu brojnih hrvatskih kompanija u Srbiji niti prodaji srpskih čokoladica u Hravatskoj, a na kraju račun, kao i uvek, plaćaju radnici, smatraju iz ASNS-a.

Ističući da kao velike sindikalne centrale sa brojnim članstvom moraju da preuzmu društvenu odgovornost i da sindikalnim sredstvima promovišu i utiču na smirivanje tenzija i normalizaciju odnosa, ASNS je pozvao hrvatske sindikate da umesto razlika nađu zajedničke imenitelje, poput privredne saradnje, prava radnika, sindikalne i socijalne solidarnosti, odnosno boljeg života za radnike, njihove porodice i sve građane.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA