ŠTA SE KRIJE IZA UBISTVA KNELETA? Priča o poslednjim sekundama pre nego što je ubijen nekrunisani kralj beogradskog podzemlja (VIDEO)

Ostao je legenda "dizel pokreta", a njegova smrt je mnoge uplašila, jer je ubijen mladić koji je važio za neuništivog

  • 73
Vidimo se u čitulji, Aleksandar Knežević Knele Foto: Vidimo se u čitulji

Aleksandar Knežević Knele bio je mladić koji je za veoma kratko vreme postao idol mnogima na ulicama Beograda. Predstavljao je sve ono što su mnogi tada želeli, živeo je brzo, opasno, raskalašno, devojke su uvek bile u njegovom okruženju, a ono što je bilo najupečatljivije, mnogi su se prezali od njega. Ipak, njegov život je bio kratak, preminuo je kada je imao 21 godinu, a njegovo ubistvo je i dan danas pod velom tajne.

Knele mu je bio učenik, a Giška najbolji drug: On je poslednji akter velike krimi priče

Knele je imao temperament na svog oca Bucu Alkaponea, koji je bio poznati beogradski mangup, koji je svoje sukobe rešavao pesnicama. Međutim, njegov sin, koji je rođen 1971. godine, odrastao je u neko drugačije vreme, u kojem su se svi sukobi rešavali oružjem, a važio je i za jednog od najžešćih momaka na ulici.

ONI NISU PREŽIVELI "VIDIMO SE U ČITULJI": Evo kako su ubijeni NAJVEĆI SRPSKI KRIMINALCI! (VIDEO)

Kada je kriminal počeo da diktira život u Beogradu početkom devedesetih godina, u ekipi iz Braće Jerkovića se pronašao jeda mladić koji je obeležio deceniju, ali i godine kasnije, jer o njemu sa velikim uvažavanjem i danas pričaju po beogradskim ulicama, pa čak i oni koji za njega znaju samo iz priča.

Pre nego što krenemo da pišemo o njegovoj smrti, hajde da pomenemo dve opasne situacije koje su se dogodile pre toga. Jedna je bila u kafiću, kada se sukobio sa ekipom iz Crne Gore. Tom prilikom je teško ranjen u nogu i mnogi su mislili da će uslediti njegov kraj. Međutim, Knele se nije predao i ubrzo se oporavio, ali je nakon toga došlo do novog obračuna ispred tadašnjeg poznatog kluba Nana, kada je neko ispalio rafalnu paljbu na njegov automobil. Nakon te pucnjave, automobil je bio potpuno neupotrebljiv, a Knele je preživeo bez ijedne ogrebotine, zbog čega su mnogi počeli da veruju da je on zaista nepobediv i da mu niko ništa ne može.

Prema rečima Kneletovih prijatelja, u njega su mnoge devojke bile zaljubljene, a i dan danas se priča o njegovoj lepoti. Međutim, njegov način života je mnogima smetao i nisu hteli da ga tolerišu. Ipak, on ostao "zaslužan" što se ceo njegov kraj digao na noge i ujedinio, a kasnije i krneuo u osvajanje grada.

Printskrin: Youtube/BC_IIjg9_ZY Printskrin: Youtube/BC_IIjg9_ZY

- Knele je bio dobra duša, veliko srce, društven ali veoma povodljiv. Tražio je da ga vodim na Zvezdaru, na Olimp. Popeo sa na najvišu skakaonicu i skočio na stomak. To je bilo senzacionalno. Svi su gledali u njega, a on je to ponovio nekoliko puta. Kada sam ga pitao zbog čega tako skače, rekao da je da želi da vidi koliko ga ne boli ono što je najgre i da ne postoji udarac koji mogu da mu zadaju, a da je jači od ove na vodi, i da želi da im pokaže da može mnogo da izdrži - ispričao je Kristijan Golubović u emisiji "Dosije".

Kneževićeva drugarica Dragana Rakić je u istoj emisiji kazala da je njen druga bio temperamentna osoba koju nije držalo mesto, a koliko je bio poželjan mladić, pokazivalo je i to da je mogao da ima svaku devojku koju je poželeo.

- Meni njegov mozak nije bio jasan. Svako na njegovom mestu bi se barem malo uplašio, ali on je išao glavom kroz zid. Šta je umislio, tako je moralo da bude i nikako drugačije - kazala je ona.

Printskrin: Youtube/dosije promo Printskrin: Youtube/dosije promo

Najverovatnije zbog sve opasnijeg načina života, Aleksandar je odlučio da se iz porodične kuće preseli u najelitniji holet u to vreme koji je postojao u Beogradu, jer u tadašnji kriminalci nisu prezali od toga da, ne samo njega već bilo koga ko ima problem s njima, upadnu u porodičnu kuću i napadnu ko god da im se nađe na putu. Uselio se na treći sprat hotela, u sobu broj 331.

Jednog dana, Knežević je uzeo džip od Miodraga Cvetinovića, i umesto da ga proda, on ga je odvezao na periferiju Beograda kod Darka Ašanina, poznatog člana beogradskog podzemlja. Međutim, nije znao ko je bio Ćetinović, jer on u Beogradu nije važio za nekog opasnog mladića. Međutim, u Nemačkoj je bio i te kako poznat. Upravo ovaj incident je mnogima predstavljao kao jedan od mogućih razloga za Kneletovu preranu smrt.

Za drugi motiv ubistva su smatrali da je bila Kneletova umešanost u politiku, jer je godinu i po dana ranije, prateći čuvenog Đorđa Božovića Gišku, učestvovao na demonstracijama na strani opozicije, kada su nastali veliki neredi, zbog čega ga je policija označila kao glavnog organizatora.

U noći između 28. i 29. oktobra 1992. godine, u hotelu nisu radile bezbednosne kamere, a neko je pokucao na vrata apartmana broj 331, u kojem je Knele boravio. Istraga veruje da je Knežević poznavao osobu koja je pokucala na vrat, jer ju je pustio unutra. Međutim, to je bila greška koja ga je koštala života.

Printskrin: Youtube/RUDAR 7 Printskrin: Youtube/RUDAR 7

Osim što kamere nisu radile, policiju je zaprepastio još jedan detalj. Na ogledalu u Kneletovoj sobi je krvlju bio ispisan broj jedan. U to vreme policija nije mogla da rastumači šta je on predstavljao, ali su mnogi verovali da je značio da je ubijen jedan od najžešćih momaka sa beogradskog asfalta.

- Na osnovu povreda i karakteristika povreda, a koje su ustanovljene obdukcijom Kneletovog tela, zaključak je bio da je dobio prostrelinu u glavu, da mu je pucano u potiljak dok je ležao na podu. Na osnovu velike količine ispod glave, bez drugih tragova krvi, zaključak je bio da je Knele ubijen na mestu na kojem je njegovo telo pronađeno - kazao je profesor dr Branimir Aleksandrić, obducent na Institutu za sudsku medicinu.

Kako su pričali njegovi prijetlji, s obzirom da je Knele bez ikakvih problema pustio ubicu u svoj apartman, njega je ubio neko koga je on dobro poznavao.

MONTAŽERKA SKY NEWS-a MOŽDA ZNA KO JE UBICA?

Još jedan interesantan podatak vezan za misterioznu noć između 28. i 29. oktobra 1992. godine. Na spratu u hotelu u kojem je i idol mladih boravio, nekoliko soba je iznajmila ekipa televizije Sky News-a. U sobi 330 je bila smeštena montažerka Pipa Voren.

Međutim, na putu ka Beogradu ekipa ove televizije je doživela saobraćajnu nesreću i dva člana su ostala povređena. Jedan od njih je imao povrede zbog kojih nije smeo da spava u kontinuitetu nekoliko sati, već je lekar naložio da se budi na svaka dva sata. On je bio u sobi 340, a s ozbirom da je montažerka bila na istom spratu kao i on, ona Pipa je bila zadužena da motri na njega.

Te noći, nekoliko puta je išla iz svoje sobe u njegovu, a na kraju je odlučila da ostane kraj svog kolege i prespava u toj sobi. Prema zvaničnim rezultatima istrage, ona je u trenutku ubistva već bila u koleginoj sobi i nije čula pucanj koji je bio koban po Kneževića.

31. oktobra je sahranjen mladić za koga se verovalo da je bio prvi momak koji je nosio upasanu trenerku i kajlu oko vrata. Ostao je legenda "dizel pokreta", a njegova smrt je mnoge uplašila, jer je ubijen mladić koji je važio za neuništivog. U novinama se pojavilo više od 150 čitulja u kojima su ga mnogo oslovljavali sa "brate", međutim kao što to obično i biva, ubrzo su ga se svi odricali.

Njegova smrt ni dan danas nije rasvetljena, a i teško da će do toga ikad doći, uzimajući u obzir činjenicu da su svi oni koji su učestvovali u tome u međuvremenu likvidirani.

Pogledajte deo serijala emisije "Dosija" u kojoj inspektori, poznate ličnosti i drugari Aleksandra Kneževića Kneleta pričaju o njegovom životu i smrti:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma koga briga

    14. decembar 2016 | 17:42

    Sta se krije iza ubistva jedne budaletine kojih imamo iza resetaka na izvoz.Koga bi u ovoj zemlji trebalo biti briga za olos koji se ubija.Bolje ucite decu o Srpskim velikanima,kraljevima,naucnicima,piscima,herojima a ne o ovim buzdovanima i kriminalcima zbog koji je zemlja pala u mrak.Zbog ovakvih nam generacije dece odrastaju u huligane i ubice.Ovakve treba medjiski zabraniti,ovakve olose treba zabraniti da se pominju oni treba da padnu u mrak i zaborav,ime da im se ne pomene a ne da se trpaju na udarne strane.Ovo je bruka i sramota.Jedna mali kriminalcic lopov i "mafijas u pokusaju" zavrsio kao i gomila u nizu onako kao i treba da zavrsi se pominje kao da je istorijska licnost.Kao da je Nikola Tesla,Pupin,Sveti Sava ili Kralj Petar "oslobodioc".Ljudi koji vam jed djavo da ovakvom olosu se daje medijski prostor.Ko je on?Sta je on?Kome je takav bitan?I sta to nama u nasim zivotima zanci jedno ovakvo smece?

  • Haralampije

    14. decembar 2016 | 17:58

    Dosadni ste sa raznim Kneletima,Arkanima,Šijanima...dosta više,ispraste nam I Ovo malo mozga što nam Je ostalo.

  • Bob

    14. decembar 2016 | 18:39

    Neka hvalisanja o coveku koji je van zakona nebi trebao da ima toliko prostora u medijama, treba da bude velika pouka svim mladima da ici tim putem zivot nije dug.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA