Policajci našli ovu sliku na srpskoj granici: Kad su je okrenuli na poleđinu, shvatili su u šta SU SE UPETLJALI (FOTO)

Utvrđeno je da se radi o ulju na platnu nepoznatog autora, na čijoj je poleđini ispisan naziv slike: ''In der Campagna, Via Roma''

  • 6

Carinici su 13. decembra na graničnom prelazu Kelebija sprečili pokušaj iznošenja iz zemlje, pretpostavlja se, vredne umetničke slike nepoznatog autora.

ČAK NI SRPSKI CARINICI OVO NE VIĐAJU ČESTO: Taman su hteli da puste bugarski "BMW", kada su ugledali dve kutije od stiropora! (FOTO)

ZAPLENJENA OPREMA ZA PRISLUŠKIVANJE I PRAĆENJE: Burna smena carinika u Šidu

Umetnička slika pronađena je prilikom kontrole autobusa beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Bajina Bašta - Cirih. Vozač, 54-godišnji Beograđanin je carinicima rekao da osim ličnog prtljaga putnika i nekoliko pošiljaka nema ništa da prijavi za kontrolu.

Detaljnom kontrolom autobusa je između praznog sedišta i kafe-aparata pronađena kutija u pvc džaku, sa dobro upakovanom umetničkom slikom koja se nalazila u njemu. Utvrđeno je da se radi o ulju na platnu nepoznatog autora, na čijoj je poleđini ispisan naziv slike: ''In der Campagna, Via Roma''.

Carina info Carina info

Iako platno na kome je ova slika urađena izgleda staro, kao i rukopis na poleđini, nemoguće je odrediti period u kome je nastala, niti njenu vrednost bez stručnog veštačenja. Nakon ekspertize koja će uslediti biće poznati svi detalji o otkrivenom umetničkom delu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsećamo da je za iznošenje kao i za unošenje u zemlju predmeta umetničkog, kulturnog i istorijskog značaja neophodno posedovanje odgovarajućih dozvola koje izdaju, u zavisnosti od umetničkog dela, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodna biblioteka Srbije, odnosno Ministarstvo kulture Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA