≫ 

KADA SE SVETLA UGASE: Parižani ostavili u mraku Ajfelov toranj (FOTO)

- Ovaj simboličan gest na svetski poznatoj građevini ima za cilj da još jednom alarmira međunarodnu zajednicu na potrebu hitne akcije - rekla je gradonačelnica Pariza

  • 3

Svetla na Ajfelovom tornju u Parizu ugašena su večeras u znak solidarnosti sa stanovnicima sirijskog grada Alepa, suočenog sa humanitarnom krizom, preneo je AFP.

(UŽIVO) DRAMA U ALEPU: Kreće humanitarna katastrofa, nema hrane, vode, lekova, eksplozije odzvanjaju gradom (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnica Pariza An Idalgo najavila je ranije da će svetla Ajfelovog toranja, koji sa više hiljada svetiljki svako veče obasjava grad, biti ugašena u osam sat i uveče.

- Ovaj simboličan gest na svetski poznatoj građevini ima za cilj da još jednom alarmira međunarodnu zajednicu na potrebu hitne akcije - rekla je gradonačelnica Pariza.

Ajfelov toranj je već drugi dan zatvoren za posetioce zbog štrajka zaposlenih, koji se žale na male plate i loše uslove rada.

Uprkos najavljenoj evakuaciji civila i pobunjenika iz sirijskog grada Alepa, koju je omogućio juče postignut dogovor o prekidu vatre, to se nije dogodilo, a mediji izveštavaju o obnovljenim sukobima i novim žrtvama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    14. decembar 2016 | 21:42

    Francuzi se brinu za nekog,neverovatno.poltroni,gnjide,homići,e to su francuzi!

  • Marko

    15. decembar 2016 | 04:00

    Puno ce im pomoci Francuzi sto su ugasili svetla to ce mnogo uticati...

  • Veteran

    15. decembar 2016 | 00:33

    Pogledajte nas, libiju, posle dolazenja demokratske amerike i njemacke sta se desava. Sada kada rusi pobjede tamo vidicemo sta ce oni da urade tamo. I onda ce nam biti jasno gdje da s opredjelimo.. evropi ili rusiji. Ili da pokazemo da jos postoji negdje jedan narod koji je spreman da zivot da za slobodu od tiranina. Sloboda ili smrt!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA