≫ 

AMERIKA NAVODNO ZNA ZA PAKLENI PLAN: Kinezi se pripremaju za budući rat! (FOTO)

Sateltski snimak pokazuje protivavionske odbrambene jedinice na veštačkom ostrvu u Južnom kineskom moru

  • 18

Kako javljaju američke obaveštajne službe, veruje se da je Kina instalirala protivavionske odbrambene jedinice kao i antiraketni sistem na svih sedam veštačkih ostrva u Južnom kineskom moru. Ovo otkriće je u suprotnosti sa obećanjima iz Pekinga da neće militarizovati ostrva pošto ovu teritoriji potražuju još neke zemlje.

SABLASNA PREDVIĐANJA ZA 2017: Amerika će se raspadati iznutra, Putin će se boriti sa Zapadom, a to je samo početak!

Azijska marinska inicijativa je saopštila da se iz svemira mogu videti šestougaone konstrukcije kao i avionske piste na ostrvima Fieri kros, Misčif, Subi, Spratli, Džonson Lardž, kao i ostalima u na tom području.

Foto: amti.csis.org Foto: amti.csis.org

- Ovo pokazuje da je Peking zaista ozbiljan u nameri da brani ova ostrva kao svoju teritoriju. Takođe, ova ostrva bi predstavljala poslednju liniju odbrane protiv krstarećih raketa lansiranih od strane Amerike - rekli su iz Azijske marinske inicijative.

Oni su naveli da su mesecima pokušavali da shvate za šta sve te građevine služe, ali sada su sigurni da je u pitanju ozbiljna militarizacija, piše Rojters.

- Kinezi mogu da pričaju izgovore kako je sve ovo samo radi ojačavanja odbrambenog sistema zemlje ali kada ovako smišljeno postavljate oružje, jasno je da se pripremate za budući sukob - poručuju iz američkih službi.

Iako se zvanična Kina drži priče da im plasiranje oružja na ovim osrtvima služi za odbranu, čak i novoizabrani predsednik Donald Tramp sugeriše da bi mogao da zauzme oštriju poziciju prema Kini nego što je imala Obamina administracija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VukBgd

    15. decembar 2016 | 08:31

    A Nato raketni štit oko majke Rusije? Za sta beše on služi?!?!? Samo smo mi prepustili sve slučaju.... Pa pobiše i prognaše 450.000 Srba, oteše Kosmet...

  • citateljka

    15. decembar 2016 | 11:53

    Ameri traze novi povod za igru kauboja i indijanaca - verovatno da imaju potrebu da eksperimentisu sa novim naoruzanjem. Mediji su im najjaca propaganda - tako ce ubediti svet (ako im i ovog puta uspe) da treba Kinu kao agresora unistiti! Prokleti ameri!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Besha

    15. decembar 2016 | 08:21

    A ko njima dopusta da javno spijuniraju i objavljuju slike..sto malo nebi drugi objavljivali slike njihovih postrojenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA