CIA OPTUŽUJE PUTINA: Ruski predsednik lično umešan u hakerske napade, hteo da se osveti i razdori SAD! (VIDEO)

"Vladimir Putin je sam dao uputstva kako filtrirati i koristiti poruke od ukradenih demokrata u informatičkim napadima, tvrdi američka mreža pozivajući se na dvojicu zvaničnika koji su bili upoznati sa tom informacijom"

  • 12

Dvojica visokih američkih zvaničnika obaveštajne službe ocenila su da se ruski predsednik Vladimir Putin lično umešao u hakerske napade koji su obeležili američke predsedničke izbore u SAD, podstaknut željom da se osveti demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton, objavila je mreža NBC u sredu.

Znate li ko je najmoćniji čovek na svetu po Forbsu? Imate samo JEDAN POKUŠAJ

Vladimir Putin je sam dao uputstva kako filtrirati i koristiti poruke od ukradenih demokrata u informatičkim napadima, tvrdi američka mreža pozivajući se na dvojicu zvaničnika koji su bili upoznati sa tom informacijom, prenosi Hina.

Zvaničnici kažu da u "velikoj meri" veruju tim zaključcima. CIA je u tajnom izveštaju koji je prošle nedelje otkrio Vašington Post zaključila da je Rusija svojim informatičkim napadima intervenisala u izbornu kampanju sa jasnim ciljem da pomogne Donaldu Trampu da pobedi, a ne sa opštim ciljem da omete tok izbora. Izabrani predsednik je odlučno odbacio te tvrdnje.

"Putin je hteo da unese podele u SAD"

Kako javlja NBC, Vladimir Putin nikada nije oprostio Hilari Klinton što je 2011. godine, kao američka državna sekretarka davala javne izjave u kojima je dovodila u pitanje regularnost parlamentarnih izbora u Rusiji. Optužio ju je da je podsticala demonstrante da izađu na ulicu, prenosi Hina.

Visoki obaveštajni zvaničnici su rekli za NBC da je Putin u početku delovao zbog osvete demokratskoj kandidatkinji, ali je posle proširio svoj cilj želeći da svetu pokaže slabosti američke politike, i tvrde zvaničnici, "da unese podelu među glavne saveznike SAD ostavljajući utisak da više ne mogu da računaju na Ameriku kao na verodostojnog svetskog lidera".

Američke obaveštajne službe će radi mogućeg protivnapada pomno da ispitaju imovinu Vladimira Putina, dodaje NBC pozivajući se na američke zvaničnike.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    15. decembar 2016 | 15:44

    Ma sam i hakuje, dresira, leti, pravi oruzje, ima hhiljadu jahti, svaki tip auta koji je ikada napravljen, skoro svo zlato svijeta, sam pilotira, ma cudo je nad cudima!

  • Laky

    15. decembar 2016 | 11:30

    Mogu samo da mu zavide i nista vise.

  • Kinezofil

    15. decembar 2016 | 11:00

    Jeste a ja sam Bozic bata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA