≫ 

Rusi planiraju da krenu u oslobađanje sirijskog grada, očekuju podršku američke vojske i Besnog psa

Da bi operacija u Deir el Zoru bila uspešna, vojska mora zadržati Alepo i osloboditi Palmiru. Tek tada će biti moguće opkoliti "Islamsku državu", obezbijediti pozadinu i proterati teroriste

  • 5

Rusija planira da sa sirijskim snagama krene u oslobađanje Deir el Zora - ruske snage očekuju da će im se u borbama protiv islamista pridružiti i američka vojska predvođena generalom Džejmsom Matisom, kao novim ministrom odbrane SAD.

(LIVESTREAM) NASTAVLJA SE BORBA ZA ALEPO: 5.000 pobunjenika sa porodicama se evakuiše, leševi i ranjeni na ulicama (FOTO) (VIDEO)

Komanda vazdušno-kosmičkih snaga Rusije planirala je odmah posle oslobađanja Alepa da krne prema Deir el Zoru.

Međutim, pripadnici "Islamske države", oko 4.000 terorista, potisnuli su trupe sirijske vojske iz Palmire, tako da je Ministarstvo prisiljeno da promeni plan.

Ne može se u ofanzivi na Deir el Zor zaobići Palmira, jer će se u tom slučaju teroristi naći u pozadini sirijskih trupa, ističu ruski vojni stručnjaci.

Da bi operacija u Deir el Zoru bila uspešna, vojska mora zadržati Alepo i osloboditi Palmiru. Tek tada će biti moguće opkoliti "Islamsku državu", obezbediti pozadinu i proterati teroriste.

Pavel Zolotarjov, penzionisani general i zamenik direktora Instituta za proučavanje SAD i Kanade Ruske akademije nauka, ističe da je velika verovatnoća da će za ministra odbrane SAD biti izabran Džejms Matis, koji je svojevremeno komandovao operacijom američkih trupa u Avganistanu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Upravo će s njim morati da sarađuje ​​Ministarstvo odbrane Rusije prilikom planiranja operacija u Siriji.

POSTIGNUT NOVI DOGOVOR O EVAKUACIJI POBUNJENIKA I CIVILA IZ ALEPA: U gradu mirno, ne čuje se pucnjava

- On je praktičan čovek sa velikim ratnim iskustvom. Njegov zadatak će biti da na novi način organizuje saradnju zapadne koalicije sa Rusijom u Siriji - navodi Zolotarjov..

U Siriji poginulo više od 2.000 pobunjenika iz ZND

Najmanje 2.000 pobunjenika iz Zajednice nezavisnih država (ZND) poginulo je u Siriji u poslednjoj godini, objavljeno je danas u Moskvi.

To je objavila agencija RIA, pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane, prenosi Rojters.

ZND čini devet bivših sovjetskih republika, među kojima je i Rusija.

(Telegraf.rs/Tanjug/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    15. decembar 2016 | 14:39

    Americcko ruska vojna akcija zajednicka melem za moje oci.Dve najbolje vojske da saradjuju.Divno Tramp je covek za dobre promene nadam se Smrt isisu.Hilari , Mekejn , Obaama , saudijska porodica svi su na aparatima.I soros naravno.Isisu je odzvonilo.Amerika menja kurs pololitike.Zivela eloboda!

  • Vlada

    15. decembar 2016 | 13:16

    Ja bi bacio atomsku bombu i resio bih stvar samo bez uranijuma

  • Carska bitka

    17. decembar 2016 | 07:58

    Neka braćo Rusi oslobodili ste najveći grad Alep i jednom već Palmiru sad neka je oslobađaju oni koji su mudzose propustili (TR i USA) u pokušaju da umanje vas uspjeh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA