≫ 

Velika zaplena eksploziva i droge u BiH: Sprečene isporuke oružja, uhapšene četiri osobe, među njima i Srbin

U toku akcije pripadnici SIPA uhapsili su četiri osobe i izvršili sedam pretresa lokacija i uspeli da spreče dve isporuke oružja i droge u glavni grad Hrvatske

  • 0

Agencija za istragu i zaštitu BiH (SIPA) objavila je danas da je uspela da spreči dve isporuke oružja i droge u Zagreb i da su u više odvojenih akcija uhapšene četiri osobe, među kojima i jedan državljanin Srbije.

U Zenici uhapšen odbegli terorista Islamske države, u kući čuvao veću količinu oružja

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, sprovedeno je više odvojenih akcija sa ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja je duži vremenski period na području Sarajeva i šire skladištila opojnu drogu i oružje koje je prodavala u zemljama Evropske unije.

Istaknuta je jučerašnja akcija "Sunce" u kojoj su uhapšene dve osobe, prenosi Klix.ba.

U toku akcije pripadnici SIPA uhapsili su četiri osobe i izvršili sedam pretresa lokacija i uspeli da spreče dve isporuke oružja i droge u glavni grad Hrvatske.

Jedna od uhapšenih osoba je državljanin Srbije i nije imala prijavljen boravak u BiH, dok se za dve osobe, najverovatnije poreklom iz Hrvatske, i dalje traga.

Pronađena je blizi 10 kilograma eksploziva, namenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu radi izvršenja krivičnih dela, kao i veća količina opasne materije žive, četiri automatske puške, sporogoreći štapin za eksploziv, detonatorske kapisle...

SARAJLIJA UHAPŠEN U TREBINJU: Nameravao da se pridruži Islamskoj državi!

U pretresima je pronađena i veća količina opojnih droga - 9,5 kg marihuane, 3 kg "spida" i 300 grama heroina.

Kako je saopšteno, u dva vozila koja su su kretala prema Hrvatskoj pronađen je deo oružja, dok je ostatak pronađen na sedam lokacija.

SIPA je ocenila da je ovo jedna od najvećih zaplena eksploziva, opasnih materija i opojnih droga u BiH.

Na konferenciji je bilo govora i o ostalim akcijama među kojima je i akcija "Damask". SIPA je u proteklom periodu uspela da locira i uhapsi osobu koja se krila u šumama u okolini Zenice, a koja se vratila iz Sirije u BiH.

(Telegra.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA