OJADILI DRŽAVU I VOZAČE: Tri Požarevljana izveli višemilionsku prevaru, slučajno ih otkrili!

U MUP-u predavali falsifikovane uplatnice i tako bez problema sve završavali

  • 12

Trojica Požarevljana, Zoran P. (60), Radivoje T. (52) i Dragan D. (47) osumnjičeni su da su ojadili državu i vozače za 2.500.000 evra!

KAO RADNIK IZRAELSKE AMBASADE "PELJEŠIO" LJUDE: Predstavljao se lažno, pokupio silne pare!

Sumnja se da su zarađivali, odnosno krali novac, od registracije automobila i tako naneli štetu budžetu Republike Srbije koja se procenjuje na 300 miliona. Njihova prevara obuhvatila je navodno više od 4.000 putničkih i teretnih vozila.

Vlasnici automobila su uredno davali novac za registraciju i plaćanje osiguranja, a osumnjičeni su te pare zadržavali za sebe. Potom su u MUP-u predavali falsifikovane uplatnice i tako bez problema sve završavali. Svi koji su na ovaj način registrovali svoj auto, moraće sve ponovo da plate, iako nisu krivi za to što su oštećeni.

- Oni koj su to obavili predhodnih godina, pošto su im te registracije istekle, izbegli su ponovno plaćanje. U tim slučajevima država će morati da pokrene postupak za nadoknadu štete od osumnjičenih, nakon okončanja krivičnog postupka - kaže izvor iz MUP-a.

Vođa ove neverovatne prevare je Zoran P. koji je pobegao u Austriju. Za njim je raspisana poternica, a njegovi saradnici Radivoje i Dragan su uhapšeni. Inače, oni su vodili agenciju za registraciju po imenu "Raleks".

- Falsifikovanje uplatnica za državni budžet i za osiguranje obavljali su tako što bi uplatili neku malu sumum, a onda naknadno dodavali nule. Vlasnici vozila mislili su da je sve u redu, tek ovih dana su saznali da su prevareni - kaže izvor.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. decembar 2016 | 10:29

    Sramota za državu tj Banana drzava

  • Amerikanac

    16. decembar 2016 | 12:34

    Koja je krivica vozača, koji su ovlašćenoj agenciji, koja ima dozvolu za rad uplatili novac za uslugu? Štetu treba da naplate od nesavesnih službenika MUP-a, koji nisu poštovali proceduru i proveravali uplate na račun, već izdavali dokumente na lepe oči i tako omogućili prevarantima da zgrnu ogroman novac.

  • GanDra

    16. decembar 2016 | 11:10

    Kako sad to? Ja prodao robu, nikad naplatio, dobio na sudu, nikad prinudna naplata nije izvrsena. A kad je drzava u pitanju onda daj naplati ponovo od ljudi koji su uredno platili svoje obaveze. Zasto? E zato se i zovemo Banana drzava. Izvolite obesteti se od odgovornog lica te firme a ne po dzepu postenih, dosta je bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA