≫ 

BEKSTVO IZ ZATVORA KAO NA FILMU: Dva osuđenika otela čuvara, pobegli njegovim automobilom i sada im se gubi svaki trag!

Zatvorenici, koji su osuđeni za teška krivična dela na 15 godina zatvora, uzeli su službeno oružje čuvaru i prinudili ga da ih izvede iz zatvora

  • 5

Dvojica zatvorenika otela su čuvara najvećeg makedonskog zatvora "Idrizovo", kod Skoplja i iskoristila ga da pobegnu iz te ustanove, javila je makedonska televizija Telma.

JEZIVA STRANA STRAVIČNOG UBISTVA: Ovo je razlog zbog koga je Miodrag Gordani mučki oduzeo život

Zatvorenici, koji su osuđeni za teška krivična dela na 15 godina zatvora, uzeli su službeno oružje čuvaru i prinudili ga da ih izvede iz zatvora, dodaje ta televizija. Potom su se njegovim automobilom odvezli do sela Narezi, odakle im se gubi trag.

Prema informaciji MUP-a, sinoć u 23:50 časova LJ.D. je policiji prijavio da su mu u Kazneno-popravnoj ustanovi Idrizovo, dvojica zatvorenika O.M. i B.K. zapretili vatrenim oružjem. Otkako su izašli iz zatvora, odvezao ih je do sela Nerezi.

Slučaj je potvrdio i direktor zatvora. Više detalja se ne otkriva u interesu istrage i provere da li su zatvorenici eventualno imali pomoć od nekoga unutar zatvora, ili su sami organizovali ovo spektakularno bekstvo.

Nakon prijave o bekstvu zatvorenika, u Idrizovo je stiglo puno policajaca koji su istraživali više aspekata ovog događaja. Proveravali su se svi nadzornici i njihove aktivnosti, kao i dokumentacija zatvorenika koji su bili primljeni u arestantsko odeljenje.

U stacionaru je bilo šestoro zatvorenika. Među njima i dvojica kidnapera. I oni su imali lekarsku dokumentaciju o boravku u tom odeljenju. Jedan je bio primljen sa psihičkim problemima, a drugi sa nalazima klinike za digestivnu hirurgiju. U tom odeljenju radi četiri do pet nadzornika, koji su dali izjave u policiji.

Zatvorenici za kojima se traga policija osuđeni su za posedovanje i trgovinu oružjem i za ubistvo. Oni su poznati policiji kao izvršioci i drugih teških krivičnih dela, a i ranije su nekoliko puta ležali u ovom zatvoru u Makedoniji. Policija je izdala poternicu za dvojicom begunaca.

(Telegraf.rs / Tanjug /D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stasha

    16. decembar 2016 | 20:24

    Nije begstvo iz zatvora nego iz arestanskog bolnickog oddelenja u krugu Klinickog centra u Skoplju.Oba dvojca su bila na lecenju.

  • Deki

    16. decembar 2016 | 21:28

    Sigurno albanci plaćaju dobro

  • ljuti

    17. decembar 2016 | 14:50

    Mozda je cuvar GEJ momak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA