U slavu ćerkine udaje, ova ljudina će izgraditi 90 domova za beskućnike! (FOTO)

I mlada i mladoženja podržali su Munotovu odluku

  • 3

Bogati indijski biznismen iz Aurangabada u Maharaštru odlučio je da proslavi udaju svoje ćerke tako što će sav novac koji je namenio za proslavu ovog venčanja iskoristiti za izgradnju 90 domova za beskućnike.

Beskućnik je spasio od napasnika, a onda mu se ona zahvalila na najoriginalniji način (FOTO)

Ajaj Munot jednostavno je odlučio da novac iskoristi u bolje svrhe i za one kojima to najviše treba, piše RT.

Munot, koji je svoje bogatstvo stekao prodajući na veliko tkaninu i pšenicu, ostvario je svoju želju i na dva hektara zemljišta izgradio 90 kuća utošvši pritom oko 23.000 dolara.

I mlada i mladoženja podržali su Munotovu odluku, i svojeručno su predali ključeve novim stanarima nakon svoj oficijelnog venčanja, rekavši pritom da je to njen poklon sa venčanja njima.

Ljudi koji su stekli pravo da žive u ovim kućama su morali biti siromašni, da žive u slamovima (indijskim udžericama ili na ulici), kao i da nemaju nikakva dodatna sredstva.

Ovi domovi veliki su oko 20 kvadratnih metara i imaju dva prozora, struju i okrečeni su. Takođe će imati i pristup pijaćoj vodi.

Ovu ideju Munotu je dao jedan indijski političar Prakaš Bamb, član Baratija Džanata partije.

Ideja je čak bila da se napravi 180 kuća, ali ceo projekat nije mogao da bude gotov na vreme, odnosno do momenta venčanja bogataševe ćerke. Ovaj velikodušni čovek pozvao je i ostale bogate ljude u Indiji da urade usto.

- Svaki bogati čovek trebao bi da uradi isto što i ja. Ovo je nov koncept u istoriji i nadam se da će se i ostali ugledati na ovaj primer, jer mi koji imamo novac imamo i odgovornost prema ovom društvu koju treba da ispunimo - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzzzzz

    17. decembar 2016 | 00:14

    Barem iko da je bogat i normalan. Svaaka cast

  • CM

    17. decembar 2016 | 10:36

    Bilo bi dobro kad bi se nasi političari i tajkuni ugledali na ovako plemenite ljude ili osvrnuli na nasu istoriju i sete se kakve smo zaduzbinare imali. I danas se koriste te zgrade koje su nam ostavili u amanet kao fakulteti, škole, kulturni centri...

  • Ljubica

    17. decembar 2016 | 11:48

    Svaka čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA