≫ 

NOVITETI ZA UČENIKE: Roditelji će moći da OCENJUJU rad škola!

Cilj ove akcije je da se unapredi saradnja između roditelja i obrazovnih ustanova

  • 4

Novina u školama širom Srbije - ubuduće će roditelji moći da ocene koliko su zadovoljni saradnjom sa ovim ustanovama.

Ovaj test daju sedmogodišnjacima, a mnogi odrasli nemaju pojma koje je tačno rešenje (FOTO)

BRAVO: Nezapamćen uspeh naših učenika iz astronomije i astrofizike

Roditeljima učenika biće dati upitnici koji bi mogli da unaprede saradnju, da se uspostavi bolji odnosi porodice i škole, ali i da posluži obrazovnim ustanovama da unaprede svoj rad.

Na inicijativu Ministarstva prosvete, upitnike je uradio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a zamenica direktora te ustanove Gordana Čaprić rekla je za list "Danas" da će ustanove biti u prilici da ih koriste od početka drugog polugodišta. Upitnici će biti anonimni i popunjavaće ih roditelji učenika osnovnih i srednjih škola, ali i oni čija deca pohađaju predškolske ustanove.

Upitnici sadrže veliki broj pitanja o različitim aspektima rada predškolskih sutanova i škola, koja su pre finalne verzije "isprobana" u praksi.

Tako, recimo, na pitanje zašto dete uzima privatne časove, među ponuđenim odgovorima su: da bi naučilo ono što je propustilo, da bi bilo sigurno da će imati visoku ocenu iz predmeta, zbog slabog predznanja, zbog niskog kvaliteta nastave, neprilagođenosti nastavnika učenikovim potrebama i sklonostima...I ovde će roditelj moći da dopiše odgovor ako se ne slaže sa ponuđenim.

Čaprićeva navodi da je upitnik rezultat metodološki utemeljenog rada i da će Zavod dati školama alat i smernice kako da obrade dobijene podatke i da ih koriste za unapređenje kvaliteta. Upitnik je, dodaje, alat koji škole treba da koriste u postupku samovrednovanja, ali i da prema dobijenim rezultatima planiraju, modeliraju i unapređuju svoje aktivnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikimil

    19. decembar 2016 | 13:15

    Е, сада смо завршили са школом. Још да дозволимо родитељима да присуствују и оцењивању своје деце.

  • . L

    19. decembar 2016 | 12:22

    Sve se bojim da su pitali moje roditelje davne 1977god.Sada slobodno pitajte, priucene frizere, pica majstore i ostale koji su zavrsili privatne fakultete, dobicete prave "odgovore", pod uslovom da razumeju pitanje

  • BASA

    19. decembar 2016 | 14:52

    Bas me zanima kada ce Prababa i Pradeda da ucestvuju na nastavi u skolama i ocenjuju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA