2017. ĆE BITI GODINA MASAKRA: Džihadisti slave na društvenim mrežama zbog Berlina, napadaće hrišćane gde god mogu!

"Neka junak nađe mesto u raju", pišu džihadisti...

  • 1

Neposredno nakon jučerašnjeg napada kamionom na božićnom sajmu u kojem je život izgubilo 12 ljudi, pristalice Islamske države počele su slaviti ubicu na društvenim mrežama i forumima.

SRBI U BERLINU BEZBEDNI: Nema povređenih državljana Srbije u napadu

Kako otkriva Vocativ, članovi glavnog internet foruma ISIS-a molili su se da "vozač nađe mesto u raju" i pisali kako "pozivaju da se hrišćani napadaju gde se god može, uz slavu Bogu".

Neki su povezali napad u Berlinu uz poraz sirijskih pobunjenika u Alepu, uz komentar da "muslimanske zemlje neće biti jedine koje tuguju." Drugi su ga povezali s atentatom na ruskog ambasadora u Ankari, pri kojem je sam atentator naveo ubijanje muslimana u Alepu kao razlog svog čina. Jedan korisnik je tako nazvao jučerašnji dan "danom dobrih vesti".

BLOG UŽIVO: Uhapšeni Pakistanac negira umešanost u krvavi napad. Merkelova o užasu i migrantima (FOTO) (VIDEO)

Jedan pristaša ISIS-a je ostavio posebno preteću poruku, najavljujući da će "2017. biti godina masakra".

Islamska država nije zvanično preuzela odgovornost za napad u Berlinu, iako se veruje da do toga može doći. Međutim, taj napad jezivo podseća na onaj u Nici iz juna prošle godine, gde je vozač alžirskog porekla ubio 84 ljudi na Dan Bastilje, francuski nacionalni praznik. ISIS je preuzeo odgovornost za taj napad.

U međuvremenu, otkriveno je da je napadač izbeglica iz Pakistana koji je došao u Nemačku prošle godine kao deo velikog izbegličkog talasa tzv. balkanskom rutom, koja je uključivala i Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    20. decembar 2016 | 14:24

    Bice, buce... Ali malo sutra. Tako ste pricali i za ovu godinu. Zadoduse bilo je lose, ali ne kao sto ste najavljivali. Ne daj Boze nikome. Ne plasite ljudi. Bilo da su Hriscani ili muslimani ili nesto peto... Sve najlepse vam zelim... Nadam se da ce nam Big pomoci da se izborimo protiv ovakvih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA