HAOS ZBOG PASA LUTALICA: Užičani ne znaju šta će, grad plaća MILIONSKE ODŠTETE zbog ujeda

Planirana izgranja azila na Ponikvama koštala bi više od 500,000 eura

  • 12

Na teritoriji grada Užica živi 300 pasa lutalica. Grad je za proteklu deceniju izdvojio ogromnu svotu za odštete i plaća velike naknade za dolazak šintera iz Požege.

POKOLJ U SEVOJNU: Građani strahuju od zveri koje napadaju u zoru (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Planirana izgranja azila na Ponikvama koštala bi više od 500.000 evra. Za grad Užice to je ogromna svota, tako da konačnog rešenja još uvek nema.

U toku ove godine isplaćeno je 12 miliona dinara za isplatu sudskih troškova i naknada od ujeda pasa. Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić istakao je da je to poražavajuća činjenica, jer taj novac bi mogli da ulože u razvoj sporta.

- Informacija da se toliki novac daje na naknade od ujeda pasa lutalica je zaista alaramantna i moramo da stavimo prst na čelo da se zapitamo šta nije u redu, kako bi, što pre, uspeli da nađemo adekvatno rešenje - navodi Nešić.

Iako se za odštete izdvajaju enormne svote novca, iz lokalne vlasti poručuju da bi ih izgranja i održavanje azila za pse lutalice koštalo još više.

Neke od mere kako bi se smanjili ogromni troškovi su da se pooštre lekarske kontrole i da se sa šinterskom službom, koja dolazi iz Požege, drugačije koncipira ugovor.

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    22. decembar 2016 | 11:23

    Ako ima u gradu 1000 pasa..da se na udomljavanje..i ko ga uzme grad nek mu plati hranu za psa i 4000din pomoci..i ko ima zenke mora da da se kastriraju..ako nece onda se uzme dna od psa i cuva..i ako okoti i pusti onda jim da kaznu 10000 eura pa da vidimo..treba gledat malo unapred

  • Mimi

    22. decembar 2016 | 11:46

    Gde su sad oni što se bore za pseća prava? Draga gospodo pravo i obaveza je dvosmerna relacija. Ne ide jedno bez drugog. Reagujte. Sprečite vaše ljubimce da napadaju ljude.

  • Srbija do Tokija

    22. decembar 2016 | 11:22

    Otvorite Kineski restoran

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA