≫ 

Novi direktor policije: Znamo ko je ubio Jelenu Marjanović

  • 80
Jelena Marjanović, Vladimir Rebić Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic, Telegraf, Telegraf

Srbija je bezbedna zemlja i građani mogu da imaju poverenja u policiju, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Zoran Marjanović odlazi u Australiju i vodi ćerku Janu? Nude mu šansu za novi život

MUŽ UBIJENE PEVAČICE NEĆE VIŠE DA ĆUTI: Neko ometa istragu, reći ću sve o HORORU kad uhvate ubicu

Rebić je, gostujući na Pinku rekao da statistički pokazatellji ukazuju na činjenicu da u protekloj godini nije bilo ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira na javni skupovima i manifestacijma, a bilo ih je u značajnom broju i svi su održani bez problema.

Postoji podatak, dodao je, da je 20 srpskih državljana ratovalo na ratištima Bliskog istoka, ali se nijedan od njih nije vratio u Srbiju. Neki su, kaže, poginuli, a oni koji su se vratili nisu se vratili u Srbiju, već se nalaze u drugim državama regiona i Evrpe.

Služba za borbu protiv terorizma MUP-a Srbije aktivno radi, kaže Rebić i dodaje da postoji određeni broj osoba koje su bezbednosno interesantne, ai i da taj broj nije veliki. Prema njegovim rečima, najveće pretnje po Srbiju dolaze van nje.

Rebić je uveren i da će policija rešiti jedan broj još nerešenih ubistava među kojima je i ubistvo pevačice Jelene Marjanović.

On kaže da zna ko je ubio pevačicu, jer su ga o tome obavestile kolege koje rade na tom slučaju, ali da o tome ne može da govori jer bi ugrozio istragu.

- Ubeđen sam da je to gotovo dokazan slučaj, ali nema svih procesnih elemenata za dokazivanja, pa moramo da sačekamo - rekao je.

Iz istih razloga,ugrožavanja istražnih radnji, Rebić kaže da ne može da govori ni o slučaju oružja pronađenog u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića.

Njemu je, ističe, savršeno jasno šta se tu tačno dogodilo i policija je potpunno posvećena rasvetljavanju tog slučaja.

Prvi intervju novog direktora policije: Crnogorski klan je najopasniji, uskoro rasvetljavanje ubistva Saleta Mutavog

Lično misli da nije bilo propusta u obezbeđenju premijera Vučića, ali ističe Rebić, bezbednost premijera je u nadležnosti druge službe, te iz tih razloga to ne želi da komentariše.

Zabrinjavajuće je i nije normalno da se to oružje nađe blizu porodične kuće premijera. Naše nije da kažemo ko je napravio propust, već da utvrdimo ko je to oružje tu ostavio. Imamo neke pokazatelje i u jednom trenutku smo bili čak veoma blizu dokazivanja, ali radi nekih procesnih smetnji do toga nije došlo", kazao je Rebić i dodao da je uveren da će i taj slučaj biti rešen u narednom periodu.

Printskrin: Youtube/Grand Production Printskrin: Youtube/Grand Production

Upitan za slučaj Savamala, Rebić je ocenio da je reč o slučaju koji je dobio preteranu medijsku pažnju, te da je policiji važno da rasvetljava ubistva i slučaj poput oružja u Jajincu prioritet u odnosu na rušenje određenih objekata.

- Vidite i taj slučaj se rešava po važećoj proceduri. Prikupljamo potrebne informacije. Postoje određeni dokazi, postoje određene indicije, vrše se provere - rekao je Rebić.

Na pitanje da li on zna ko je to učinio, direktor policije kaže da ne zna imena, ali da postoje, kako je rekao, neke indicije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bajkanac

    23. decembar 2016 | 13:17

    Pravda jeste spora ali uvek na kraju pobedi u to ne treba sumnjati.

  • Bojan

    23. decembar 2016 | 14:20

    Ovaj je slučaj veoma komplikovan, i verujem da će posle određenog vremena policija naći potrebne dokaze da zatvori ubicu.

  • Blagovi

    23. decembar 2016 | 14:20

    Sve dok policija ne prikupi sve neoborive dokaze ni jedna informacija ne sme da izađe u javnost kako ne bi bila kompromitovana a ubica izbegao pravdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA