Soba broj 18 u jednom studentskom domu sledećih 50 godina zvati NADA (VIDEO)

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je izgradnju dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovinskog stanja

  • 0

Anonimni donatori su uplatom od deset hiljada evra omogućili da ukupna suma prikupljena za izgradnju studentskog doma Dompes u Mostaru dostigne iznos od milion evra.

>>> OVA SEDMOČLANA SRPSKA PORODICA JE ŽIVELA U PAKLU: A onda se desilo NEŠTO DIVNO što im je PROMENILO ŽIVOT! (FOTO)

Naime, prema želji donatora soba broj 18 zvaće se idućih 50 godina Nada, a svojim poklonom su, kao i ostalih više od tri hiljade donatora pružili nadu za ostvarenje snova mnogim budućim generacijama studenata, piše Dnevni list.

Što se tiče gradnje doma, započeta je u januaru 2015. godine, a radovi za sada napreduje po planu, pa se očekuje da će Dompes biti otvoren petog septembra 2017. godine.

Inače, vrednost Dompesa je oko milion i po evra što znači da će dobrotvornim prilozima biti potrebno prikupiti još 500 hiljada evra. Donatori koji finansiraju po jednu kompletnu sobu (10 hiljada evra) stiču pravo da se sobe 50 godina od otvaranja Dompesa nazivaju njihovim imenom ili onako kako oni žele.

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je izgradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovinskog stanja.

Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, 8 učionica, višenamensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko pet hiljada kvadratnih metara na šest etaža od podruma, prizemlja, četiri sprata do mansarde. Na svakom spratu biće po jedna soba prilagođena studentima sa poteškoćama u kretanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA