Ni godinu dana nije izdržao: Rusi ukinuli voz Beograd - Moskva!

Nakon nešto manje od godinu dana, pošto je bio uspostavljen prošle godine 28. decembra 2015. godine, došlo je do ponovne obustave ove putovanja na ovoj relaciji

  • 21

Polazak voza za Moskvu iz Beograda, odnosno saobraćaj kursnih kola, ukinut je na zahtev Ruskih železnica, 11. decembra ove godine, nakon samo godinu dana pošto je ponovo uspostavljen.

Nakon nešto manje od godinu dana, pošto je bio uspostavljen prošle godine 28. decembra 2015. godine, došlo je do ponovne obustave ove putovanja na ovoj relaciji. Cena karte Beograd – Moskva bila je 200,70 evra u Turist kabini i 301,30 evra u Dubl kabini.

Kako su nam rekli iz Železnica Srbije, od januara do septembra ove godine, registrovan broj putanika na ovoj relaciji je 961 putnik, a postoji mogućnost da se veza između dva grada ponovo uspostavi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

– Postoji mogućnost da se ponovo uvede voz ili saobraćaj kursnih kola na pomenutoj relaciji, a o terminu uspostavljanja saobraćaja odlučuju železnicke uprave na prevoznom putu, kada se pojave odgovarajući tokovi putnika koji ce opravdati saobraćaj voza ili kursnih kola – naveli su iz "Srbija Voza".

Ovo nije prvi put da dolazi do obustave polazaka iz Beograda za Moskvu.

– U prošlom redu vožnje, voz je saobraćao na relaciji Moskva-Beograd-Sofija-Moskva, preko Belorusije. Pre toga na relaciji Moskva-Beograd-Moskva saobraćala su kursna kola Ruskih železnica u sastavu voza za Budimpeštu. Saobraćaj tih kola na kratko je bio prekinut zbog krize u Ukrajini, nakon čega je za prošli red vožnje uspostavljen drugim prevoznim putem preko Belorusije – kazali su iz Železnica.

Svi zainteresovani, koji bi da putuju iz Beograda za Moskvu vozom, imaju alternativu sa presedanjem u Budimpešti i Varšavi. Detalje možeete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    27. decembar 2016 | 19:20

    Povratna avionska karta 100 evra, a za voz 200 evra. Eto razloga za ukidanje.

  • 757

    27. decembar 2016 | 21:20

    Cena preskupa.

  • Vlada

    27. decembar 2016 | 19:17

    Pa ovo je smesno koliko putnika za god dana a i cena je velika. Pa avion je jeftiniji i naravno 10x brze se stigne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA