Niški inspektori otkrili 2.500 radnika na crno, najviše ih je u ove dve profesije!

U budžet Srbije je uplaćeno više od 17 miliona dinara po osnovu prekršajnih prijava i prekršajnih naloga koje su napisali inspektori niškog Odeljenja inspekcije rada

  • 4
Kontrolorka, kontrola karata, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Inspektori niškog Odeljenja inspekcije rada otkrili su u 2016. godini više od 2.500 neprijavljenih radnika, izjavila je načelnica tog odeljenja Milica Kitanović Ljujić.

SPASAO BAKU DA NE ODE U POŽAREVAČKI ZATVOR: Anonimni dobrotvor platio kaznu za mačora

Ona je rekla da je oko 2.500 neprijavljenih radnika otkriveno u kontrolama na području Nišavsko upravnog okruga, ali i u kontrolama koje su inspektori iz Niša obavljali u drugim gradovima u Srbiji.

- Od ukupnog broja radnika zatečenih u radu na crno, poslodavci su u skladu sa Zakonom o radu uposlili 91 odsto - rekla je Kitanović Ljujić.

Ovo je sobarica osumnjičena za ubistvo vlasnika vile u Nišu: Milica (27) je prvobitno prošla poligraf (FOTO)

Ona je istakla da je najveći broj neprijavljenih radnika otkriven u građevinarstvu, ugostiteljstvu, u oblasti pružanja ličnih usluga i na poljoprivrednim gazdinstvima.

Uhapšeno 5 lekara u Nišu zbog sumnje da su primali i davali mito!

Kitanović Ljujić je dodala da je u budžet Srbije uplaćeno više od 17 miliona dinara po osnovu prekršajnih prijava i prekršajnih naloga koje su napisali inspektori niškog Odeljenja inspekcije rada.

(Telegraf.rs / Beta / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    28. decembar 2016 | 13:38

    Sta je to pruzanje licnih usluga?

  • Mica

    29. decembar 2016 | 17:40

    Znam radnike koji nisu hteli prijavu sami vec taj iznos da im se doda u plati!!!

  • Mare

    29. decembar 2016 | 09:10

    E sad lepo kad kazne gazde nek oni izdrzavaju iz svog dzepa te radnike kad su tako pametni i profesionalni jer svi ti radnici nece imati gde da rade a to sto sto su neprijavljeni radili ipak su zaradjivali za zivot...narod glup pa se siti sto su gazde uhvacene a nisu svesni da su da su trebali biti srecni dok su ikako i radili e sad nek sede kuci bez dinara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA