≫ 

Zagreb: Misa i tekst o Paveliću, zločini se NE POMINJU!

Ove godine nije došlo do protesta pred bazilikom, za razliku od prošle, kad su aktivisti Radničkog fronta podigli glas protiv ove mise

  • 22
Ante Pavelić Foto: Wikipedia/Peacemaker67

U Zagrebu je večeras održana misa povodom godišnjice smrti poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića, dok je hrvatski portal Narod.hr kontroverzne novinarke Željke Markić tim povodom objavio tekst u kome je zanemario zločinačku NDH koja je glavni aspekt njegovog života, prenosi Index.hr.

USTAŠKI PLANOVI: Banja Luka trebalo da bude prestonica NDH i da se zove Antingrad, Sarajevu dali urnebesno novo ime (FOTO)

Portal Narod.hr podseća da je na današnji dan 1959. preminuo Pavelić, ali umesto da podsete na glavne aspekte njegovog života, a to je svakako zločinačka NDH po čemu je i ostao zapamćen.

U članku se piše uglavnom o lepotama groblja gde je sahranjen, navodi Index.hr.

Portal Narod.hr ima dugu istoriju koketiranja s ustaškim zločinicma, posebno u svojoj rubrici u kojoj se bave istorijskim događajima i osobama.

Letos su se, na dan Pavelićevog rođendana, novinari ovog portala bavili isključivo njegovim mladim godinama, a danas su otišli i korak dalje, jer o njemu i njegovom životu ne govore praktično ništa.

Istovremeno u Zagrebu je održana misa povodom godišnjice smrti Pavelića, kao i ranijih godina. Pogledajte kako je bilo u Zagrebu prošle godine:

Inače, misa je počela u 19 sati, a novinarima i snimateljima ulazak u baziliku nije bio dozvoljen. Na misi se okupilo nekih 20-ak ljudi, a pred baziliku su stigla tri kombija policije.

Ove godine nije došlo do protesta pred bazilikom, za razliku od prošle, kad su aktivisti Radničkog fronta podigli glas protiv ove mise.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    28. decembar 2016 | 23:12

    Paveliceva deca drze misu tati, njima su zlocini u genima!

  • .S. S.

    29. decembar 2016 | 05:24

    Vodja demona neka gori u paklu večno kao i vi oni njegovi sledbenici kojima je ustaško satanistička ideologija ideal!

  • VAN

    29. decembar 2016 | 07:55

    Može samo potop da ih spasi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA