Rusi su imali jake reakcije posle uvođenja oštrih američkih sankcija. Jedni su bili surovi, a drugi neizmerno zabavni

– Veoma je tužno što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da obnovi saradnju, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P. – naveo je Medvedev u tvitu

  • 5

SAD u četvrtak su kao odgovor na mešanje Rusije u u predsedničke izbore u SAD uvele niz oštrih sankcija Moskvi, koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta.

OBAMA, POČIVAJ U MIRU: Medvedev odgovorio na američke sankcije Rusiji

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji na jedinstven način je ismejala uvođenje novih sankcija od strane odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame. Oni su na svom Tviter nalogu okačili pače sa natpisom: "Šepavi" a iznad napisali da će svima biti drago kada ode njegova administracija.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas žaljenje što odlazeća administracija američkog predsednika Baraka Obame okončava mandat sa “antiruskom agonijom”. Medvedev je to objavio na Tviteru, a poruku je završio epitafom "R.I.P. (počivaj u miru)", prenela je agencija Tas.s.

Veoma je tužno što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da obnovi saradnju, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P. – naveo je Medvedev u tvitu.

- Pričali smo o tome nekoliko godina, ljudi koji su živeli osam godina u Beloj kući su besni kratkovidi luzeri. Ismevali su ga četiri godine, ponizio je sopstveni narod. Ali sigurno je da je loša igra sada završena. Bio je gori od najgoreg neprijatelja Amerike - napisala je Marija Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici.

Foto: Profimedia, AP/Tanjug Foto: Profimedia, AP/Tanjug

- Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je predložilo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu proterivanje 31 člana američke ambasade u Moskvi i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu - rekao je Lavrov i dodao da američke sankcije Rusiji neće proći bez odgovora.

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp oglasio se nakon što je administracija odlazećeg predsednika Baraka Obame uvela sankcije Rusiji uputivši poziv zemlji da “krene dalje” i najavivši sastanak sa šefovima obaveštajnih službi koje je ranije oštro kritikovao.

– Vreme je da naša zemlja krene dalje ka većim i boljim stvarima. U interesu naše zemlje i njenog velikog naroda, sastaću se sa liderima obaveštajnih službi sledeće nedelje kako bih bio upoznat sa činjenicama o ovoj situaciji- rekao je Tramp, prenosi AFP.

Foto-montaža: Tanjug/AP Foto-montaža: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panda majstor

    30. decembar 2016 | 21:51

    Žao mi je običnog američkog naroda koji je sirotinja i gine po belom svetu i što ćemo morati da ih likvidiramo radi spasa čovečanstva. Sada je red na njima da postanu koleteralna šteta!

  • Sumadinac

    1. januar 2017 | 18:34

    Sta hoce ovaj penzioner obama

  • Vladimir

    31. decembar 2016 | 14:38

    Ruje, ruje, pravicete vi obamu od blata uskoro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA