≫ 

Gde sve možete večeras i sutra: Veliki spisak događaja u svim gradovima u Srbiji (FOTO)

Gradovi Srbije na različite načine dočekuju praznike, i nemaju svi podjednako bogate praznične sadržaje

  • 1

I ove godine, tokom praznika, najveći broj zabavnih sadržaja imaće veći gradovi, dok u onim manjim, ponuda je osudnija.

NOVOGODIŠNJE ZOO-LUDILO: Životinje su već počele da se zabavljaju, ovako izgleda njihova žurka

Amerikanac čestitao Srbima Novu godinu i objasnio zašto nas voli: Naučiću vaš jezik, provešću poslednje dane u MAJCI SRBIJI (VIDEO)

U okviru prednovogodišnje praznične euforije za decu u Prokuplju je jedino Dom kulture organizovao besplatnu pozorišnu predstavu "Gde je Deda Mraz". Ona je premijerno izvedena u Narodnom muzeju Toplice u četvrtak od 19 sati. Ostalih besplatnih gradskih sadržaja nema.

Tradicionalno, Opština Prokuplje organizuje tek za Srpsku novu godinu koncert, ali još uvek nije poznato ko će nastupiti, dok će doček Nove godine kao i svake godine biti obeležen vatrometom u ponoć 31. decembra.

U Paraćinu Opština organizuje preko Turističke organizacije novogodišnji doček na glavnom trgu. Nastupaju rok grupa "Novi promili i trubački orkestri Slavoljuba Bogojevića i Aleksandra Gajića. Sve to biće organizovano uz vola na ražnju i kuvano vino i rakiju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U severnoj Kosovskoj Mitrovici, tradicionalno se ništa ne događa za Novu godinu po gregorijanskom kalendaru. Interno, vrtići, škole i preduzeća prave svoje prijeme.

Za Božić i Srpsku Novu godinu ima događaja, ali još uvek nam nije dostupan program.

U Kragujevcu nema nikakve ponude za praznike, sem vašara oko pijaca i sitne zabave u tržnim centrima. Ono što je i bilo ovih dana je par koncerata, ali ih nema ni 30. ni 31. Na trgovima nisu planirani koncerti.

Najlepša gostinska soba Evrope- centralni Trg u Kikindi i ove godine ukrašen je sa više stotina sijalica, raznobojnih lampiona i svetiljki, posebnu čar novogodišnjoj atmosferi daju svetlucavi irvasi i jeleni postavljeni ispred gradskog Muzeja, ali i jelka od četiri metra koja se nalazi ispred zgrade Gradske uprave u Kikindi.

Druženje Deda Mraza sa mališanima PU „Dragoljub Udicki“ započeto je 19.decembra i trajaće sve dok paketići ne budu podeljeni, takođe više od 2.000 paketića biće podeljeno i najmlađim sugrađanima koji su svoja pisma i želje ubacivali u „Kutiju želja“ te će im paketiće i ove godine uručiti Deda Mraz uz pomoć svojih prijatelja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Za 31. decembar planirana je Dečija Nova Godina koja počinje u podne. Mališane će i ove godine zabavljati dečji hor Čuperak, Pozoristance Lane i Deda Mraz na centralnom Trgu. Zimski kamp pod nazivom ,,Raspust je smor, muzej ne” počeo je u subotu, 24. decembra i trajaće do 14. januara 2017. godine. Deca uzrasta između 8 i 11 godina će tokom celog raspusta, nekoliko puta nedeljno, učestvovati u različitim radionicama i aktivnostima vezanim za muzej.

Cena dnevne ulaznice je 100 dinara, dok deca koja imaju godišnju kartu plaćaju 50 dinara po danu.

Novogodišnji bazar ove godine okupio je 35 izlagača koji su ponudili posetiocima najlepše novogodišnje ukrase, suvenire i slatkiše. Bazar je počeo 20.decembra i trajaće do 6.januara svakoga dana od 10 do 18 sati. Kikinđane će u novogodišnjoj noći na gradskom Trgu zabavljati muzičar Dejan Cukić i njegov Spori ritam bend. Program počinje oko 22.30 sati, a u ponoć će biti upriličen vatromet.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

U okviru programa “Novogodišnja bajka” koji realizuju Opština Bor, Centar za kulturu, Sportski centar, Turistička organizacija i Zoo vrt, na platou kod Doma kulure od 11 do 11:45 sati, biće prikazana novogodišnja predstava „Izgubljeni Deda Mraz“ koju će izvesti polaznici Dramskog studia za decu Bor, koji su za posetioce pripremili u periodu od 12:30 do 12:45 časova i odlomak iz predstave Uspavana lepotica.

Pre toga Borani će videti i etno kocert polaznika borske Ustanove Centar za kulturu a od 12:45 do 14 sati i nastup učesnika takmičenja „Pevaj svoju pesmu“.

Od 14 sati sledi podela novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Od 10 do 17 sati Borani će moći na Novogodišnjem bazaru da nabave suvenire, rukotvorine, novogodišnje ukrase i poklone po povoljnim cenama. Pokrovitelj programa “Novogodišnja bajka” je Opština Bor, suorganizatori su javna i javno komunalna preduzeća.

Pod prepoznatljivim sloganom “Grad otvorenog srca”, Zrenjanin i ove godine organizuje novogodišnje svečanosti koje počinju u petak, 30. decembra, u 18 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina. Za najmlađe sugrađane priprema se dečiji mjuzikl “Žurka snova - stiže nam Nova”. Ulaz je slobodan.

U subotu, 31. decembra, u 12 časova, na Trgu slobode uz Deda Mrazove i klovnove, biće organizovano tradicionalno ukrašavanje novogodišnje jelke tokom kog će se deci priključiti i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Atmosferu će upotpuniti koncert dečjeg hora “Supernova” plus bend, kao i novogodišnja predstava Centra za kreativno odrastanje CEKOM “U potrazi za Deda Mrazom”.

U večernjim časovima, u novogodišnjoj noći, Zrenjanince i njihove goste koji se odluče za doček na otvorenom zabavljaće grupa “Plus old hits”, čiji nastup počinje u 22.30 časova i traje oko sat vremena.

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

U Novu 2017. godinu uvešće nas “ABBA ril tribjut bend”, a u ponoć ni ovoga puta neće izostati vatromet. Klizalište i animatori za doček Nove godine u Valjevu.

Za razliku od ranijih godina kada je Valjevo organizovalo novogodišnje koncerte, ove godine doneta je odluka da milion dinara bude potrošeno za dečije programe.

Do 15. januara na platou Centra za kulturu biće otvoreno klizalište, tokom novogodišnjih praznika animatori će zabavljati decu na valjevskim ulicama, dok će Deda Mrazovi za najmlađe deliti slatkiše. Novogodišnjeg koncerta na otvorenom ove godine u gradu na Kolubari neće biti.

(Dopisnici Telegrafa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Docek nove godine u Gotovusi

    31. decembar 2016 | 11:33

    U Gotovusi ce centralni docek nove godine biti organizovan na platou doma kulture uz lokane bendove i trubace,dok se tacno u ponoc ocekuje novogodisnji vatromet uz kuvano vino i vrucu rakiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA