≫ 

Ovi gradovi u bivšoj SFRJ NEĆE slaviti Novu godinu, među njima i jedna prestonica

Požega je prvi grad u Srbiji koji se ove godine odrekao proslave

  • 2

Organizovanog dočeka Nove godine večeras neće biti u mnogim gradovima širom regije. Na političku ili inicijativu građana, neki gradovi u Srbiji, BiH i Makedoniji - odustali su od proslava kako bi novac preusmerili u humanitarne svrhe.

Čudo za Novu godinu: Bila sam najnesrećnija žena u Srbiji do 31. decembra 2004.

OVO JE BILA ĐAVOLJA GODINA - Dokazano je: 666+666+666+(6+6+6)=2016. Evo šta to znači, a šta nas tek čeka u 2017.

Vest da Kakanj odustaje od novogodišnje proslave brzo se proširila društvenim mrežama i izazvala pozitivne reakcije širom regije. U tom gradiću u Bosni i Hercegovini procijenili su da je novac potrebniji sedmogodišnjem sugrađaninu kome je skupa operacija hitna.

- U prethodnim godinama smo organizovali dočeke. Ovaj put je bila situacija specifična da su nama građani predložili - hajde da to ove godine ne organizujemo i usmerimo na lečenje našeg sugrađanina - kaže Nermin Mandra, načelnik kakanjske opštine.

Da je zdravlje bitnije od slavlja, zaključili su i u još nekim gradovima i opštinama.

- Organizovanog dočeka Nove godine neće biti ni na glavnom požeškom trgu. Požega je prvi grad u Srbiji koji se ove godine odrekao proslave - javila je Al Džazirina reporterka Jelena Milutinović.

Novac je uplaćen za popravak skenera u užičkoj bolnici jer su građani Užica i Požege danima, zbog dijagnostike, putovali u druge gradove.

- To je dobilo jedan odjek - ne populistički i samoreklamerski nego je stvarno bio jedan human gest. Na kraju se to ispostavilo korisnim i ja sam prezadovoljan što je ta akcija pokazala svrsishodnost - poručuje Milan Božić, predsednik opštine Požega.

Iz sličnih razloga od proslava su odustali i Novi Pazar, Vranje, Knjaževac, Višegrad, kao i mnogi drugi gradovi. Među njima i jedna prestolnica - Skoplje.

- Skoplje će simbolična sredstva koja su planirana za doček Nove godine u iznosu od dva miliona denara (32.700 evra) usmeriti na rešavanje socijalnih pitanja. Kojih? Odlučićemo na narednoj sednici - rekao je Nedelčo Krstevski, portparol Grada Skoplja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Milos Djonović

    1. januar 2017 | 10:38

    U Crnoj Gori nije bilo organizovanog doceka u Kotoru ali je bilo u 13 km udaljenom Tivtu.U prestonici Slovenije Ljubljani je bio vani organizovan docek kao i proslih godina,organizovan i neorganizovani vatrometi su trajali najmanje do jedan sat preko pola noci.Ovo je pocetak,slavice se ovdje i Srpska nova godina kroz 13 dana.Probudili smo se u jutro bez oblaka na tempetaturi od minus 8 stepeni,nesto slicno kao i juce ali ce sunce ugrijati preko dana i tempetarura ce biti preko nule.

  • Milic Barjaktarevic

    1. januar 2017 | 21:24

    Bacite ga niz liticu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA