≫ 

Za Božićnu trpezu potrebno minimum 200 evra! Plaćamo čekovima i na rate

- Sada ćemo da proslavimo rođenje Hrista kako običaji nalažu, a na leto, kada čekovi stignu na naplatu, neka nam je bog u pomoći - kaže Beograđanin Milovan Ristić (56)

  • 6

Obilje na prazničnom stolu simbol je bogatstva tokom cele godine, pa i najštedljiviji građani Srbije za vreme Božića troše bez mnogo razmišljanja.

Ledeni talas koji u Srbiju stiže za Božić nije jedini ove zime: Imaćemo dva još gora!

Prebranac, riba, riblja čorba i ostali posni sprecijaliteti krasiće trpezu za Badnje veče, dok će božićni ručak neizbežno obuhvatiti predjelo, pite, pečenje, sarme, torte i ostale đakonije.

Da bi se ova dva dana obeležila kako dolikuje, nazaobilazna je i činija sa suvim i jezgrovitim voćem, badnjak, pšenica, ali i sitni pokloni za ukućane, što prosečnu porodicu staje oko 200 evra ili polovinu plate, a i više, ukoliko odluče da okrenu prase ili jagnje na ražnju.

- Iznećemo sve što imamo kako bi najradosniji hrišćanski praznik bio obeležen na što svečaniji način. Sada ćemo da proslavimo rođenje Hrista kako običaji nalažu, a na leto, kada čekovi stignu na naplatu, neka nam je bog u pomoći - rekao je za Srpski telegraf Beograđanin Milovan Ristić (56) koji je za proslavu Božića ispisao tri čeka.

Što je bogatija trpeza u januaru, to je februar siromašniji.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toksi

    4. januar 2017 | 09:16

    Srbija je jedna od retkih zemalja gde se hrana kupuje na odlozeno i gde cena osnovnih zivotnih namirnica nije prilagodjena standardu.

  • Milka

    4. januar 2017 | 09:29

    Ponasam se skromno takode i za hranu?ali se u dusi mojom molitvom i verom osecam velika i ponosna?!jer to je Simbol a ne kupovina svakoraznih dakonija pa posle ni za hleba?

  • Nikola

    4. januar 2017 | 09:57

    Riba nije dozvoljena na badnji dan,petak je i sve mora biti na vodi! Ni riba,ni ulje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA