≫ 

VOZAČI, VELIKI OPREZ! Jeste suvo, ali jak vetar duva širom Srbije, saobraćaj je usporen!

Prema rečima meterologa počinje period ledenih dana, kada će se temperature kretati u intervalu između desetog i dvadesetog podeoka ispod nule

  • 1

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, najviše snega je palo u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, dok je ponegde moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa, saopštio je AMS S.

SKUPLJE PUTARINE U SRBIJI: Evo koliko će koštati od Beograda do Niša, a koliko do Novog Sada

Sve na jednom mestu: Pogledajte nove cene putarina na svim deonicama

Prema rečima meterologa počinje period ledenih dana, kada će se temperature kretati u intervalu između desetog i dvadesetog podeoka ispod nule.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju iz AMS S posebno upozoravaju vozače.

Zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice na mostovima i nadvožnjacima, stoga je potrebno prilagoditi vožnju i brzinu uslovima na putu.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Na put treba kretati isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja su ujedno i uzrok zastoja i pekida u saobraćaju.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, međutim kako je sutra Božić naročito u popodnevnim satima očekujemo pojačan saobraćaj najviše na izlazu iz većih gradskih sredina, a to ujedno može biti uzrok nešto dužeg zadržavanja i na naplatnim rampama, kao i na graničnim prelazima.

(Telegraf.rs / tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenta

    6. januar 2017 | 08:55

    U vranje i pcinjski okrug je opsti haos,veliki sneg i nanosi grdelicka klisura je u haoticnom stanju,oprez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA