≫ 

PRVI PUT U OVOM VEKU: Sneg zavejao Bar, a Nikšićani uživaju u zimskoj idili (FOTO) (VIDEO)

Mećava je sablasno opustela ulice grada gde "stanuju" dve masline starije od dva milenijuma

  • 2

Prvi put u ovom veku, sneg je pao i u Baru. Najveći primorski grad u Crnoj Gori, poznat je po mikroklimi usled koje ima najvišu prosečnu temeperaturu zimi na Balkanu.

U Crnoj Gori VEJE SNEG, za vikend na primorju ARKTIČKI TALAS i orkanske bure (FOTO) (VIDEO)

Poslednji snežni talas zapljusnuo je crnogorsko primorje u februaru 2012. godine. Tada je tokom jednog dana bio potpuno obustavljen međugradski saobraćaj zbog enormnih snežnih padavina, prenosi Mondo.me.

Na Žabljaku je 11. februara 2012. godine za 24 časa palo gotovo dva metra snega, dok je Podgorica bila paralisana jer je u toku noći palo preko pola metra.

Sneg je tada prekrio i Budvu, Ulcinj, Kotor, Tivat, ali ne i Bar. Ove zime snežni talas je pod Rumiju stigao uz jaku buru. Mećava je zahvatila grad koji nije video sneg gotovo dve decenije.

Mećava je sablasno opustela ulice grada gde "stanuju" dve masline starije od dva milenijuma.

Dok su se Barani na 2,8 stepeni Celzijusa skrivali od snežnog udara nošenog olujnim severnim vetrom, Nikšićani su na duplo nižoj temperaturi uživali u zimskoj idili na nikad lepše okićenom Trgu Slobode.

I u petak se očekuje vetrovito i veoma hladno vreme.

U južnim predelima promenljivo oblačno, a na severu pretežno oblačno, povremeno uz slab sneg ili mećavu. Duvaće severni i severoistočni vetar, pojačan i veoma jak, na udare povremeno olujne, ponegde i orkanske jačine.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od -19 do -1, a najviša dnevna od -16 do 1 stepen.

Zbog ekstremno niskih temperatura i olujnog vetra Hidrometeorološki zavod Crne Gore proglasio je crveni meteoalarm za petak i subotu.

Fotografije iz Bara pogledajte OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA