Ove dve mede dobile su status izbeglica: Boban Stojanović se ne vraća u Srbiju?

- Ove dve mede imaju status izbeglica. Kanadske vlasti su nas uzele pod zaštitu na osnovu 23 strane taksativno nabrojanih slučajeva nasilja koje smo doživeli, a koji nisu rešeni - stoji na Stojanovićevom Fejsbuk profilu

  • 45

Poznati gej aktivista Boban Stojanović pre više meseci napustio je zemlju sa svojim partnerom Adamom jer, ni više od mesec dana nakon napada koji se dogodio u avgustu prošle godine, nije dobio informaciju šta se desilo sa huliganima koji ga napali. Pre nekoliko dana sa svojim prijateljima je na Fejsbuku podelio radosnu vest.

Najpoznatiji gej Srbije napustio zemlju: "Imam poluprazne džepove, ali ne želim da se vratim!"

Gej aktivista Boban Stojanović prepoznao napadača, koji ga je pretukao nasred ulice! (VIDEO)

Čak i tamo u Kanadi, gej aktivista redovno kači statuse i slike na društvenim mrežama sa događaja koje on i Adam posećuju. U jednom od postova je pomenuo da se sada "oseća bezbedno". Tako je prošle nedelje pored fotografije njega i njegovog partnera napisao:

- Ove dve mede imaju status izbeglica. Kanadske vlasti su nas uzele pod zaštitu na osnovu 23 strane taksativno nabrojanih slučajeva nasilja koje smo doživeli, a koji nisu rešeni. Pljuvanja, dobacivanja, ponižavanje niti diskvalifikacija bilo koje vrste nije navedena, samo ono za šta postoje dokazi, ništa na časnu reč. Prepoznao sam čoveka koji me je tukao, ali ne očekujem ništa.

- Možemo mi našoj zemlji da budemo korisni i odavde. Da iskustva iz nje delimo drugima: kako počinje rat, kako nepoštovanje vodi u bedu i kako ćutanje srozava društvo. I uvek ćemo pomenuti snagu dobrih ljudi – napisao je poznati srpski gej aktivista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    23. januar 2017 | 11:31

    Ko je od ova dva medjeda mecka ?

  • Елза ..

    23. januar 2017 | 10:23

    Manje budala u srbiji nemorate si nikad da se vratite sretno vam bilo tsmo i pripadate

  • DaNe

    23. januar 2017 | 10:29

    Kada vidim kako se zvalave...muka mi je. Pa zar moraju na ulici? Neka rade kuci sta god hoce, ali na ulici...to je provokacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA