Ortopedija u Valjevu otvorena posle mesec dana: Stenice su iskorenjene, pacijenti će biti bezbedni (FOTO)

Urađena je kompletna dezinsekcija i krečenje odeljenja, tako da je ortopedija ponovo otvorena za pacijente

  • 0

Posle pauze od mesec dana Odeljenje ortopedije bolnice u Valjevu, koje je bilo zatvoreno zbog pojave stenica, ponovo je od danas otvoreno za pacijente.

Pacijentima se po koži pojavilo crvenilo: Hitno ispražnjena ortopedija valjevske bolnice zbog pojave stenica (FOTO)

NESVAKIDAŠNJA DEZINFEKCIJA: U valjevskoj bolnici SPALJUJU DUŠEKE zbog buba!

U proteklih mesec dana svi pacijenti sa ortpoedskim problemima bili su smešteni na drugim odeljenjima valjevske bolnice. Kako je saopšteno iz valjevske bolnice, urađena je kompletna dezinsekcija i krečenje odeljenja, tako da je ortopedija ponovo otvorena za pacijente.

- Prema akcionom planu završena su dva kruga dezinsekcije. Nakon obavljene kontrole, a u skladu sa merama koje su preduzete, odeljenje ortopedije je ponovo useljeno i stavljeno u funkciju. Što se tiče nabavke novih dušeka za krevete, obezbeđeno je sponzorstvo. Bolnica Valjevo izražava veliku zahvalnost Gradu i gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću, zahvaljujući čijem zalaganju je obezbeđeno sponzorstvo za nabavku dušeka i posteljine. Odeljenje je opremljeno sa 40 novih dušeka i 40 kompleta posteljine - saopšteno je iz valjevske bolnice.

Foto: Opšta bolnica Valjevo Foto: Opšta bolnica Valjevo

Načelnik Odeljenja ortopedije dr Saša Vukićević kaže da je zbog velikog minusa u proteklom period bio povećan broj pacijenata sa ortopedskim povredama.

- Veliku zahvalnost dugujemo Opšte hirurgije i OP bloka, urologije i ORL odeljenja jer su nam ustupili svoje resurse i kapacitete na korišćenje kako bi služba normalno funkcionisala u ovom periodu. U ovom periodu zbog vremenskih uslova bio je i povećan broj hitnih stanja koja smo zbrinjavali i smeštali upravo na pomenuta odeljenja. U tom periodu je operisano oko 50 pacijenata sa prelomima kuka, potkolenica ili podlaktica najčešće. Pacijeti niju trpeli što se tiče situacije na odeljenju. Hladan program je odložen i biće nastavljen po ažuriranoj listi čekanja već početkom februara.

Foto: Opšta bolnica Valjevo Foto: Opšta bolnica Valjevo

Nakon zadovoljenja svih sanitarnih uslova, krečenja, opremanja potpuno novim dušecima i posteljinom nastavljamo sa normalnim radom. Nažalost je ova situacija bila povod za kompletnu rekonstrukciju odeljenja, ali ogroman trud i entuzijazam svih zaposlenih se nastavlja u novim uslovima – rekao je dr Vukićević.

Odeljenje valjevske ortopedije zatvoreno je krajem decembra prošle godine zbog pojave stenica, zbog čega je ortopedija kompletno ispražnjena.

(S. S. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA