Potukli se crveni i beli u parlamentu: Sevale pesnice, policija suzavcem pokušala da zaustavi haos zbog LOPOVA (FOTO) (VIDEO)

Bili smo strpljivi sa vama, pokušali smo da vam damo priliku da govorite, ali ste to zloupotrebili

  • 0

Članovi radikalne partije "Borci za ekonomsku slobodu" (EFF), svi obučeni u crveno s beretkama na glavama, potukli su se sa obezbeđenjem u južnoafričkom parlamentu koji su ih izbacili iz ove ustanove, jer su ometali predsednika države Džejkoba Zumu kada je pokušao da predstavi Stanje nacije.

TUČA U GRADSKOM PREVOZU: Putnici napali kontrolore jer nisu imali validne karte

- Bili smo strpljivi sa vama, pokušali smo da vam damo priliku da govorite, ali ste to zloupotrebili - rekao je predsedavajući, a prenos AFP.

Zuma je dva puta ustajao, ali su ga članovi EFF nadglasali. Za to vreme, ispred zgrade parlamenta, policija je suzavcem pokušala da rastera opoziciju i pristalice vlade. Zumu optužuju za korupciju i nepotizam i kritikuju zbog načina rukovođenja ekonomijom države.

Dok je ulazio u parlament, predstavnici EFF predvođeni liderom te stranke Julijusom Malemom su uzvikivali "lopov", dok su pristalice vlade uzvikivale skraćenicu Afričkog nacionalnog kongresa - "ANC".

U jeku povišenih glasova i haotičnih scena, predsedavajući je pokušao da se nosi sa prekidanjem, ali su svi pokušaji da se članovi EFF dovedu u red propali, pa je na kraju pozvano obezbeđenje koje ih je izbacilo iz sale.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tada su predstavnici druge opozicione partije - Demokratske unije izašli, a predsednik Zuma je zatim uz osmeh rekao "konačno" i nastavio da govori o ekonomiji i drugim problemima u državi. Prethodno predstavljanje "Stanja nacije" bilo je propraćeno haosom, a od kada je EFF ušao u parlament 2014. godine stalno izaziva nerede, bilo uzvikivanjem ili ruganjem predsedniku zbog navoda o korupciji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pre dve godine, 2015. članovi EFF-a su izbačeni iz skupštine jer su došli prerušeni u konobare.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA