Putinovo proročanstvo: Pre 10 godina je predvideo šta će se danas dešavati u svetu. Ovo su njegove reči

- Širenje NATO u Evropi nema veze sa modernizacijom, niti sa osiguravanjem mira u Evropi. Naprotiv, predstavlja ozbiljnu provokaciju koja smanjuje nivo međusobnog poverenja - rekao je Putin

  • 14

Kada je Vladimir Putin 10. februara 2007. godine održao govor na konferenciji u Minhenu, mnogi nisu ozbiljno shvatali njegove reči. Ali, sedam godina kasnije, ispostavlja se da su reči prvog čoveka Rusije bile, u neku ruku, vizionarske i brojni svetski mediji su se prisetili njegovog govora.

POTVRĐENO: Putin i Tramp se sastaju u Melanijinom zavičaju

Putin je rekao NJET hrani sa Zapada: Rusija procvetala nakon uvođenja sankcija

Putinovo izlaganje u Minhenu je bilo usmereno na račun SAD. Rus je tada rekao da Amerikanci jednostrano donose odluke o najvažnijim svetskim pitanjima, ne mareći za interese drugih naroda, posebno onih koji nisu saveznici sa Vašingtonom.

- Unilateralne i često nelegitimne akcije nisu nikada rešile problem. Štaviše, izazvale su brojne ljudske tragedije i stvorile nove centre tenzije. Prosudite sami - ratovi, bilo da su lokalnog ili regionalnog tipa, nisu nestali. A, u tim sukobima ne strada malo ljudi, naprotiv, više neko ikada. Značajno više!

Od 2007. Ameri su nastavili vojne akcije u Avganistanu i Libiji, zatim, igrale su ulogu u Libiji, Siriji...

- Upotreba sile mora biti dozvoljena samo od UN. Ne treba nam zamena za Ujedinjene nacije u vidu NATO ili Evropske unije.

- Kada UN zaista ujedini internacionalne snage, onda se može reagovati u određenim zemljama, kada počnemo da poštujemo međunarodno pravo, onda će moći da se promeni situacija. U suprotnom, završićemo u slepoj ulici i brojne greške će se samo uvećavati - dodao je Putin, što se ispostavilo tačnim.

- Širenje NATO u Evropi nema veze sa modernizacijom, niti sa osiguravanjem mira u Evropi. Naprotiv, predstavlja ozbiljnu provokaciju koja smanjuje nivo međusobnog poverenja. Imamo pravo da se zapitamo - protiv koga je usmereno to širenje? Šta se dešava sa osiguranjima naših zapadnih partnera posle Varšavskog pakta? Gde su te deklaracije danas? Niko se čak i ne seća njih - zaključio je Putin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    12. februar 2017 | 12:00

    Свака реч на свом месту. На жалост пука истина у наводима руског председника, са којом се амери у потпуности не слажу, па и доста Европљана.

  • Raspucin

    12. februar 2017 | 11:40

    bacis atomsku bombu na ameriku i resio si problem civilizacije, svi problemi ,ratovi i tenzije u svetu prestaju

  • Kami

    12. februar 2017 | 15:49

    Pa mormalno kad' je covek u poziciji da kreira buducnost, dakle nije vidovitost u pitanju vec planiranje dogadjaja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA