Stepinac i Pavelić više nisu "milosrdni anđeli": Uklonjen sramni grafit u Novom Sadu

Velikim slovima na zidu Vladičanskog dvora bilo je ispisano “Pavelić i Stepinac su “milosrdni anđeli” nacističko-ustaško-genocidnih zlotvora, kaži ne fašizmu, trojnom EU-MMF-NATO paktu i kvislinzima”, sa znakom uzvika i zvezdom petokrakom na kraju

  • 10

Grafit koji je jutros osvanuo u Novom Sadu, i na kom su Pavelić i Stepinac nazvani "milosrdni anđeli", prekrečen je samo nekoliko sati nakon što je primećen. Ko je tražio da se to uradi, za sada nije poznato.

"Pavelić i Stepinac su "milosrdni anđeli": Ceo Novi Sad od jutros priča o ovom grafitu (FOTO)

Grafit se pojavio na zidu Vladičanskog dvora, gde od juče traje sastanak mešovite katoličko-pravoslavne komisije koja raspravlja o istorijskoj ulozi Alojzija Stepinca.

Inače, pre nego što je grafit prekrečen saopštenje je poslao i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada gde najoštrije osuđuje ispisivanje ogromnog grafita mržnje.

- Vandalizam ne dolikuje Novom Sadu niti Novosađanima. Najoštrije osuđujem ispisivnje grafita rečnikom mržnje i netrpeljivosti. Postoje društveno prihvatljivi načini za rešavanje svih problema i izražavanje stavova, bez agresije i uništavanja javne imovine. Očekujem da sramni grafit bude uklonjen u najkraćem roku, a da počinioci budu sankcionisani u skladu sa zakonom – istakao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    14. februar 2017 | 14:04

    Ja ne vidim sta je ovde sramotno? Ljudi se protive rehabilitaciji fasizma. Sramotno je kada u Beogradu uniste mural Desanki Maksimovic a o tome ni reci.

  • Srpski komunista

    14. februar 2017 | 15:15

    O čemu priča Vučević? Otkad je istina postala vandalizam? U ovom grafitu nema zrna mržnje, već isključivo borba protiv rehabilitovanja nacizma, fašizma u ustaštva kao i svih kvislinga. A verujem da je grafit uklonjen zbog poruke protiv EU, NATO i MMF-a. To je sramno gospodine Vučeviću, što je sve ono što je upereno protiv vaše politike za Vas "vandalizam". Puna podrška drugu koji je napisao ovaj grafit. Živeo socijalizam!

  • posavina

    14. februar 2017 | 14:09

    Od kad to Srbima smeta istina kad se u nju na sav glas kunu , grafit nije trebalo uklanjati jer označava sadašnjost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA