Vlada Srbije usvojila Uredbu o napredovanju pripadnika MUP

Uredba koja je usvojena prošle nedelje, kroz jasno definisan transparentan postupak propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije

  • 4

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika koja će doprineti profesionalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i jačanju integriteta policije.

Tužan prizor u selu kod Niša: Mrtva starica pronađena u travi, izgledalo kao da spava (FOTO)

"PAO" DETALJAN PRETRES: Droga i oružje pronađeni u jednom beogradskom lokalu!

Kamiondžija je stao radi kratke pauze. Nije primetio ništa neobično, ali je carinik, čim je video kamion, naslutio užas koji je u prikolici! (FOTO)

Uredba koja je usvojena prošle nedelje, kroz jasno definisan transparentan postupak propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Suštinska promena, u odnosu na prethodni model napredovanja, je u jasno i transparentno definisanim procedurama, jednakim za sve zaposlene.

Efektivni radni staž nije jedini uslov za napredovanje, već je neophodno da kandidat ispuni i druge uslove u vezi sa odgovarajućim stepenom obrazovanja, uspešno završenom obukom za čin ili zvanje, odnosno položenim ispitom za nivo rukovođenja, godinama provedenim u prethodnom činu ili zvanju, i prosečnom trogodišnjom ocenom koja ne može biti niža od "ističe se - 4".

Takođe, prevremeno i vanredno unapređenje ne postoji, a kako se navodi, jedna od najbitnijih novina je da se vreme provedeno u činu ili zvanju sa nižim stepenom obrazovanja ne računa za napredovanje prilikom premeštaja na radno mesto sa višim stepenom obrazovanja, napominje s eu saopstenju.

Uredba o karijernom razvoju policijskih službenika primenjivaće se od 1. septembra ove godine, zbog priprema koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimati u cilju usklađivanja Uredbe i novog akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    18. februar 2017 | 14:27

    Оцене ће добити по заслузи, али не професионалној. Тако раде и у војсци. Срамота.

  • Ja

    19. februar 2017 | 09:13

    Sto bolja cinkara i splektaros takodje i politicka saradnja to bolja ocena :-)

  • Zoki

    18. februar 2017 | 11:47

    Nek udju i česta 100% bolovanja pripadnika policije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA