≫ 

Izetbegovićev agent predao Hagu zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid

Softić je zahtev za reviziju podneo bez saglasnosti Predsedništva BiH

  • 37

Delegacija BiH, koju predvodi bivši agent Sakib Softić, danas je u Međunarodnom sudu pravde u Hagu predala aplikaciju za reviziju presude tog suda po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, javio je Klix.ba.

Drama u Sarajevu: Izetbegović zamolio Srbe da razmisle o svojim postupcima, Ivanić tvrdi da je BiH ušla u ozbiljnu krizu(VIDEO)

Softić je zahtev za reviziju podneo bez saglasnosti Predsedništva BiH.

Presuda je doneta pre 10 godina, a rok za podnošenje zaheva za reviziju ističe 26. februara.

Nakon što se primi aplikacija, registar suda u Hagu proveriće određene činjenice i rokove, a zatim ih poslati drugoj strani, odnosno Srbiji, da se izjasni o zahtevu.

Zahtev za reviziju presude podnet je bez stava Predsedništva BiH o tome, pa politički predstavnici Srba u BiH smatraju da je reč o "privatnom zahtevu" bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji predstavlja deo Bošnjaka u toj državi.

Foto: Wikimedia/Ex13 Foto: Wikimedia/Ex13

Podsetimo, danas je prekinuta sednica Predstavništa BiH, nakon čega su Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić održali odvojene konferencije za štampu.

Vanredna sednica kolektivnog šefa države BiH bila zakazana zbog bošnjačkog zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Šta se dešavalo tokom današnjeg dana u prestonici BiH, i šta su na konferencijama za štampu rekli Ivanić i Izetbegović, možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    23. februar 2017 | 17:07

    Cemu strah i dizanje tenzija ako niste krivi????

  • Bogoljub

    23. februar 2017 | 15:50

    Jadni smo svi bez obzira na veru i naciju, ovom ludilu ne vidim kraja. Sva se koplja lome preko nesrećnog naroda. Što je bilo vratiti se ne može. Mrtvi se ne mogu oživiti a mi moramo hteli ili ne živeti u miru I toleranciji. Ne valja niko od ovih političara koji samo slusaju naređenja stranih sila koje nam kroje sudbinu. Narode trzni se i digni svoj glas protiv ovog ludila. Zar opet rat I beda? Još nije prekasno! Upitajmo se konačno gde ovo ludilo vodi?

  • ANTE BAN

    23. februar 2017 | 20:46

    Komšije; ako ste nevini, kao što govorite, nemate se čega bojati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA