Migranti upadaju u kuće po Subotici, tuširaju se i uzimaju hranu, građani u šoku, ne znaju šta je sledeće

- Ništa nisu rekli, samo su otvorili vrata, dvojica su došla do frižidera, pokupila hranu iz njega i izašla iz kuće - priča meštanka

  • 33

Subotičani su već navikli na zauzeta sedišta gradskog prevoza ili veće grupe migranata na železničkoj stanici. To su oni koji ne žele u prihvatilište gde imaju obezbeđenu i hranu i druge stvari, nego se kreću prema Kelebiji ili Horgošu, a ponekad prema Kanjiži. A počeli su da ulaze i u kuće.

Migranti se odomaćili u kućama po Srbiji: Dok je gledao televiziju, azilant mu ušao u kuću i istuširao se!

Migranti upadaju u prazne kuće i vikendice kako bi se zagrejali

Kako je nedavno istakao Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, u prihvatilištu ih trenutno boravi oko 140.

Ostali lutaju što po ulicama, što po šumi gde se greju ložeći vatru. Zalutala grupica od njih pet, šest prošle nedelje je "banula" u porodičnu kuću prema Kelebiji, gde su zatekli višečlanu porodicu, s bakom, majkom i decom, usred ručka i prenerazili ih.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Tanjug/Tanja Valič Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Tanjug/Tanja Valič

- Sedelo je nas petoro za stolom, stara majka, deka, dvoje dece i ja, kad su se vrata otvorila i na njima se pojavilo petoro-šestoro nepoznatih tamnoputih ljudi. Ništa nisu rekli, samo su otvorili vrata, dvojica su došla do frižidera, pokupila hranu iz njega i izašla iz kuće.

Sve se desilo za nekoliko minuta, bez ijedne reči. Ostali smo zabezeknuti. Nije nam ni palo na pamet da trčimo za njima, ma nismo stigli ni da se uplašimo, a već su otišli. Nije nam žao hrane, nego smo kasnije mislili šta bi se desilo da su bili agresivni. Nismo to ni prijavili policiji, ne želimo nikakve neprijatnosti, a od tada zaključavamo kapiju i usred bela dana - priča meštanka.

Spas od hladnoće mnogi pronalaze u praznim kućama u prigradskim naseljima, na obodu grada. Ne prave veće probleme, ali iza sebe često ostave polupane prozore, uništeno pokućstvo i gomilu smeća.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Svako ko pričini štetu na tuđoj imovini biće kažnjen u skladu sa zakonima naše zemlje. Mi uvek brinemo o našim građanima, ali mora se i sa sigurnošću utvrditi da li su štetu zaista pričinili migranti. Građani treba odmah da pozovu policiju, ukoliko su zaista u pitanju migranti - upozorio je Nenad Ivanišević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suboticanka

    28. februar 2017 | 14:48

    A šta je tu čudno? Zaštićeni su kao beli medvedi, imaju sve obezbeđeno, imaju smeštaj, hranu prema njihovoj veroispovesti i religiji, ali većina njih ne želi da ostane u tom centru nego nam običaju kuće i ulaze u iste . Ne sme čovek više da prodje noću ulicom, malo malo pa napadnu nekoga, otmu tašnu, telefon, prete nožem, kao što je već o bilo u novinama. Sve to treba proterati dok neko ozbiljno ne nastrada. Neka kaže ko šta hoće, ali oni su čisto zlo i imamo problema sa njima.

  • Marijana Bakov

    28. februar 2017 | 14:39

    A sta bi se nama desilo , da mi tako nesto uradimo u bilo kojoj arapskoj zemlji?Stvarno sramota .Mi nismo clan evropske unije nismo u obavezi da ih primamo,ponizavamo sebe , a ta ista Eu nam oduzela deo Srbije.Narod Subotice ,u svojoj zemlji nije duzan da trpi njihov teror.Niste objavili da coveku zapalili salas,pitam se ko ce da nadoknadi stetu?Onda gospodji iz Novog Sada demolirali vikendicu u koju ulozila ceo zivot.Sta je sledece?Da nam siluju i ubijaju decu?

  • Bokibinsr

    28. februar 2017 | 14:53

    Uf kako bi se proveli da su usli kod mene.Lovacka puska i pljas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA