Nema vesti o nestalima u eksploziji u Kragujevcu: Potragu otežavaju zaostale granate i bombe

- Kad sam izašla napolje videla sam "pečurku" od dima i plamena kako se uzdiže u nebo. Bilo je jezivo, kao mala atomska bomba - priča Biljana Ilić

  • 0

Sudbina trojice radnika Tehničko-remontnog zavoda u zaseoku Medna još uvek je neizvesna posle eksplozije koja se tamo dogodila. Poginuo je potpukovnik Miroslav Perišić (50), teže i lakše je povređeno 25 vatrogasaca i policajaca koji su gasili požar. Potragu za nestalima otežavaju zaostale bombe.

Ogromna pečurka se pojavila iza brda: Ovo je trenutak eksplozije u Kragujevcu (VIDEO)

ŽRTVA TRAGEDIJE U KRAGUJEVCU: Potpukovnik Miroslav Perišić stradao u eksploziji u Medni

"Zaboga ljudi, mi imamo mrtve": Haos u Kliničkom centru u Kragujevcu (FOTO)

Najteže je, izgleda, u domu potpukovnika Perišića.

- Izgubila sam sina - rekla je kroz suze Perišićeva majka.

Kako tvrde komšije, Perišići su devedesetih došli iz okoline Foče u Republici Srpskoj.

Foto: Ministarstvo odbrane Foto: Ministarstvo odbrane

U hodniku ispred otvorenih vrata stana gde je potpukovnik živeo sa suprugom Violetom i sinom Veljkom u Ulici Ljubiše Bogdanovića, stajali su vojnici u unifomama, dok su rođaci i prijatelji izjavljivali saučešće. Čuli su se samo Violetini jecaji.

- Svi su u šoku, nemojte ništa da ih pitate. Još ne znaju čak ni kada će Miroslav biti sahranjen i gde - rekao je rođak.

Za bivšeg komandanta raketnog diviziona u vreme NATO agresije nad tadašnjom SR Jugoslavijom kolege imaju smao reči hvale.

- Miroslav je bio dobar oficir, ali i dobar čovek. Uvek raspoložen, spreman na šalu i druženje. Uvek je imao vremena za drugove i prijatelje - ispričao je kolega.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

Potraga za nestalim kapetanom Darkom Kostićem i civilima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem još traje, a potragu otežavaju razbacane granate i bombe po terenu.

Spasioci koriste dromove i jedno robot vozilo.

Porodice nestalih i dalje brinu za svoje najbliže. Rodbina Željka Nikolića kaže da su ulazili u krug Zavoda i da su videli ruševine.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

- Stručnjaci i dalje ispituju teren jer su posle stravične eksplozije ubojna sredstva razbacana na sve strane. Ruševinama je zbog toga nemoguće prići. Rekli su da nam ostaje samo da čekamo, dok se ne ispune uslovi da se priđe mestu na kojem se navodno nalaze nestali - priča Nikolićev rođak za Srpski telegraf.

Meštani se plaše novih eksplozja.

- Bilo je strašno, detonacija me je odbacila sa stolice. Sva vrata na kući su se otvorila, sve se treslo. Kad sam izašla napolje videla sam "pečurku" od dima i plamena kako se uzdiže u nebo. Bilo je jezivo, kao mala atomska bomba - kaže Biljana Ilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA